komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Грошi

«ПЕРЕПЛАТА» ЗА РАХУНОК ВЛАСНИХ ПЛАТЕЖІВ ЗАЛИШАЄТЬСЯ НА РАХУНКУ СУБСИДІАНТА

14.04.2017

Сім’ї, яким з причин несвоєчасного подання місцевими органами влади інформації про склад зареєстрованих осіб та надавачами послуг – про перелік житлово-комунальних послуг і встановлених тарифів, субсидія нарахована «заднім числом», зможуть використати «переплату» в повному обсязі.

Субсидія призначається з моменту подання заяви та, відповідно, здійснюється перерахунок коштів. Але бувають випадки, їх меншість, коли документи оформлені, до прикладу,  з січня, а субсидія надійшла у квітні.

Якщо сім’я весь цей час – у  січні, лютому, березні - сумлінно сплачувала рахунки за комунальні послуги і на момент надходження субсидії у неї на рахунках з’явилася переплата за рахунок власних платежів, то така сім’я вправі скористатися нею коли завгодно.  Наприклад, якщо родина користується газом, то переплату можна використати у літні місяці або тримати її до зими; якщо централізоване опалення – кошти знаходитимуться на рахунку до наступного опалювального сезону.

Постачальники послуг зобов’язані відображати переплату у платіжках та не повинні «ігнорувати» право людини нею скористатися. Відповідний механізм зафіксовано у Постанові КМУ № 534, зокрема у формулі розрахунку повернення зекономлених субсидій.

Зауважимо, що мова йде саме про випадки, коли субсидія надходить до адресата із запізненням, обумовленим затримкою із звіркою інформації про склад сім’ї та тарифи в місті. У всіх інших випадках, якщо сім’я використала менше, ніж встановлено соціальним нормативом, у наступному місяці вона має законне право використати зекономлені кошти у рахунок наступних платежів, в тому числі обов’язкової плати за комуналку.

Джерело http://teplo.gov.ua/

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges