komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

150 кандидатів, які не мають стати суддями Верховного Суду

29.04.2016

150 із 382-х активних учасників конкурсу у Верховний Суд мають сумнівну репутацію та не повинні стати суддями нового Верховного Суду. Активісти Руху ЧЕСНО в рамках кампанії ЧЕСНО.Фільтруй Суд! проаналізували інформацію про усіх претендентів на 120 місць у найвищій судовій інстанції та склали власний антирейтинг, до якого потрапило 40% учасників конкурсу, які дійшли до фінального його етапу - співбесід.

До антирейтингу Руху ЧЕСНО активісти включили тих претендентів, щодо яких у відкритих джерелах є інформація про ухвалення ними сумнівних рішень, причетності до корупції або порушення прав людини, непрозорості або надмірності статків, що не відповідають доходам, або які були помічені у неетичній поведінці, мають родинні та комерційні зв’язки, що можуть призвести або призводили до конфлікту інтересів.

Найбільша кількість кандидатів з антирейтингу Руху ЧЕСНО боряться за місця у Касаційному господарському суді у складі майбутнього Верховного Суду. 50% кандидатів у цей суд мають сумнівну репутацію. Яскравою представницею антирейтингу у господарський суд є діюча суддя Вищого господарського суду Мальвіна Данилова, яка стала відомою звинуваченнями в бік електронного декларування після пограбування елітного будинку її цивільного чоловіка, який сама суддя в декларації не вказала.

Майже 50% кандидатів у Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду також стали фігурантами антирейтингу Руху ЧЕСНО. Деякі кандидати вже успішно пройшли співбесіди у перший же день їхнього проведення 21 квітня. До прикладу, Голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк, який увійшов до антирейтингу та до того ж отримав негативний висновок Громадської ради доброчесності був винесений колегією Вищої кваліфікаційної комісії на пленарне засідання повного складу ВККС, під час якого Комісія може 11-ма голосами із 16-ти подолати “вето” громадськості. Павло Вовк відомий своїми ймовірними політичними зв’язками та був помічений журналістами на зустрічі із так званим “куратором” у прокуратурі і судах народним депутатом від БПП Олександром Грановським.

Чимало претендентів на місця у надзвичайно важливому Касаційному кримінальному суді у складі Верховного Суду також увійшли до антирейтингу Руху ЧЕСНО. 35% кандидатів у суд, у якому швидше за все будуть в апеляційному порядку оскаржуватися рішення Вищого антикорупційного суду, не мають, на думку активістів, вершити правосуддя. Одна із кандидатів суддя Вищого спеціалізованого суду Тетяна Широян на касаційному рівні підтвердила політичний вирок Юрію Луценку, якого режим Януковича засудив за нібито незаконне святкування Дня міліції у палаці “Україна”. А її колега Роман Сахноу складі колегії суддів визнав законним рішення Печерського районного суду м. Києва по обвинуваченню Юлії Тимошенко з приводу незаконних дій при підписанні газових угод й таким чином засудив її до позбавлення волі строком на 7 років.

Найменше кандидатів у Касаційний цивільний суд у складі Верховного Суду увійшли до антирейтингу Руху ЧЕСНО, хоча саме навколо деяких з них неодноразово розгоралися скандали і до конкурсу і у ході нього. Зокрема яскравим представником антирейтингу є діючий Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк, відомий публічною підтримкою диктаторських законів 16 січня. Також саме Романюку під час складання практичного завдання в рамках конкурсу потрапила судова справа, яку він у колегії розглядав незадовго до конкурсу.

21 квітня розпочалися перші співбесіди із кандидатами у Верховний Суд, а разом із ними стартував фінальний етап конкурсу. Саме під час співбесід члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів обговорюватимуть із кандидатами їхнє досьє, а саме інформацію щодо статків, прийнятих суддівських рішень та інших аспектів біографії кандидата. Рух ЧЕСНО в рамках кампанії ЧЕСНО.Фільтруй суд! ще на перших етапах конкурсу проаналізував усіх кандидатів та надав сформовані про них довідки ВККС для використання у досьє.

Рух ЧЕСНО звертає увагу громадськості та членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів на учасників антирейтингу, які мають сумнівну репутацію та не повинні стати суддями Верховного Суду.

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges