komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Люди

Молодь Знам’янки за кордоном: досвід навчання у двох країнах (Частина ІІ)

11.05.2017

Продовжуємо цікаву розмову з нашим земляком Дмитром Іваненком,  який у свої молоді роки вже має великий досвід життя за кордоном: як студента у сусідній Польщі, і як вже дорослої людини з освітою у країні порядку і педантизму – Німеччини.

  • Говорячи про відношення до студентів з України, торкнулись теми різниці менталітету нашого і європейського. Дмитро, а особисто для тебе, чий менталітет ближчий поляків чи німців?
  • Мені важко відповісти на це питання, тому що я знаходжусь у пошуках того суспільства, яке б мені підійшло. Як я вже казав, поляки схожі на нас своїми жартами, звичкою торгуватися, з ними легше домовитись. Німці в усьому дотримуються правил і закону.
  • А чим ти зараз займаєшся у Німеччині?
  • Перед тим як відповісти, я хочу дещо пояснити. Колись у Німеччині була військова строкова служба. Пізніше, замість неї запровадили соціальну службу, яка називається «соціальний рік»: наприклад, догляд за дітьми або літніми, робота у лікарні тощо. Раніше, як і військова строкова служба, так і соціальна були примусовими, але зараз все лише за бажанням. В результаті в Німеччині виникли такі фірми, які знаходять молодих людей після школи або ліцею, які ще не визначились чим займатися у майбутньому для проходження такого «соціального року», в кінці якого вони отримують документ, який надає певні переваги під час вступу до вищого закладу. Ці фірми надсилають на роботу до соціальних установ. Отже, таким  чином я потрапив на роботу до дитячого містечка, в якому живуть діти, яких забрали від батьків з різних причин. У містечку знаходиться 8 будинків, де живуть 8 сімей, батьки яких виховують цих дітей, крім своїх власних. Ще на території багато будинків для обслуговування. Моя робота полягає в тому, щоб у них все працювало, тобто допомога по господарству. За цю роботу мені платять кишенькові гроші та забезпечують житлом і харчуванням.

У наступній частині поговоримо про можливості працевлаштування у Німеччині для українців.

Для тих хто пропустив першу частину матеріалу: http://komora.info/22-golovni-novini/2285-molod-znam-yanki-za-kordonom-dosvid-navchannya-u-dvokh-krajinakh-chastina-i

Наталка Хандусенко                                                            

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges