komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

Перемога м. Знам’янка та Знам’янського району на фестивалі «Калиновий спів»

29.05.2017

На вихідних, 27-28 травня, у місті Кропивницький пройшов ХХVІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів», в якому взяли участь і здобули перемогу колективи м. Знам’янка і Знам’янського району.

Родзинкою та нововведенням 26-го фестивалю-конкурсу стала презентація автентичного національного вбрання "Врода калинова" та сучасного одягу в українському стилі, в якій взяли участь дві молоді красуні зі Знам’янщини. Єлизавета Кобець, мешканка села Мошорино, продемонструвала старовинне традиційне українське вбрання з експозиції «Музею історії села Мошорино». Дар’я Волова, мешканка села Богданівка, презентувала сучасне вбрання в українському стилі.

У фойє Кіровоградської обласної філармонії, де проходив фестиваль, традиційно проводилась виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Калиновий розмай», в якому були представлені короваї Знам’янського району, випечені Тетяною Чабан із с. Суботці.

У конкурсній програмі фестивалю, 27 травня, своє мистецтво продемонстрували учасники не лише з Кіровоградщини, а і з Вінницької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Запорізької, Миколаївської, Полтавської областей та м. Києва.

Наш район представляв вокальний ансамбль працівників культури Знам’янського району, керівник Євгенія Коваленко, який отримав Диплом І ступеня. Юна бандуристка, Софія Невмержицька (керівник Ірина Туровська), виконала пісню «Моя Україна» і отримала Диплом ІІ ступеня в номінації «Обдаровані діти».

Своїми враження від фестивалю ділиться Олена Жека, одна із учасниць вокального ансамблю і методист з вокально-хорового та фольклорного жанру Знам’янського РБК: «Щорічно фестиваль приємно дивує свою програмою. Цього року такою приємністю стала презентація автентичного національного вбрання та сучасного одягу в українському стилі. Крім цього, фестиваль – це ще привід зустрітися та поспілкуватися зі старими друзями та колегами з усієї Кіровоградщини. Під час виступу трохи хвилювалася, тому що   в складі журі фестивалю знаходилися мої колишні викладачі музичного факультету КДПУ ім. В. Винниченка. Взагалі, я люблю цей фестиваль, на ньому кожного року відкриваються нові таланти, за виступами яких я залюбки спостерігаю.»

Місто Знам’янка представив квартет викладачів  Знам’янської дитячої музичної школи ім. М. Лисенка у складі Олени Тиханюк, Діни Малініної, Людмили Потапчук та Євгенії Коваленко. Квартет виступав під музичний супровід своїх колег і отримав Диплом І ступені.

Також Знам’янку представив учень музичної школи Дмитро Кірій (викладач Діна Малініна, концертмейстер Анастасія Черепанова), який в номінації «Обдаровані діти», отримав Диплом ІІІ ступеня.

У неділю, 28 травня, відбувся заключний концерт фестивалю та нагородження, в якому взяли участь наші переможці.

Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges