komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

Каньйон на Черкащині підкорювали знам’янські туристи

21.07.2017

У Буцькому каньйоні, Черкаської області протягом трьох днів, 17-19 липня, проходив туристичний зліт, який був організований для знам’янської молоді громадською організацією «Дитячо Молодіжне Об’єднання «Нове покоління», голова Сергій Немічев. До мальовничого каньйону завітала група знам’янчан, прихильників активного та екстремального відпочинку, у складі 30 осіб, серед яких інструктори та вихованці спортивних секцій громадської організації: наймолодшому вісім, найстаршому - 57 років.

Про туристичний зліт розповідає В'ячеслав Флорінцев, головний тренер спортивних секцій ГО «ДМО «Нове покоління»: «Наша громадська організація розвиває такий напрямок роботи з дітьми та молоддю, як туристичний. Щоб спробувати свої сили у максимально екстремальних умовах, ми відправилися до Черкащини, на каньйон, який має скелі висотою у 20-25 метрів.»

Трьохденний туристичний зліт мав насичену програму, яка складалась як із відпочинку, вечори біля вогнища під гітару, так із активного проходження смуги перешкод.

"Перший день мав більш організаційний та ознайомлюючий характер. Спочатку ми розклали туристичний табір, діти зібрали дрова для вогнища. З нами був, і це вже традиція, наш шеф-кухар, Костянтин Цирюпа, який зі своїм сином Богданом є постійними учасниками наших туристичних зльотів. Костянтин є байкером клубу «16 тонн». Після всіх організаційних моментів та обіду, вся група відправилась на екскурсію по каньйону, який відомий своє красивою природою. Поруч з нашим табором був гарний водоспад",-розповідає В'ячеслав. 

Протягом другого дня учасники зльоту проходили смугу перешкод. Були наведені навісні переправи через каньйон: більше ніж 25 м в довжину та висотою вище ніж 10 м. Розпочалося все о 9 ранку, і лише о 5 вечора закінчилась переправа через каньйон. Насичений день закінчився навколо вогнища та піснею під гітару. Також традиційно була проведена посвята в туристи тих, хто брав участь в такому зльоті вперше. В останній день  учасники зльоту відправилися у крос-похід по каньйону, усього пройшли дистанцію приблизно в 10 км.

Інструктори з громадської організації за новим досвідом їздили до Світловодська, де 11-14 липня проходив всеукраїнський чемпіонат з туризму. Про такий досвід говорить В'ячеслав: «Ми поїхали туди, щоб підняти свою кваліфікацію. Чемпіонат був високого рівня, і ми побачили таке знаряддя, про яке ми можемо лише мріяти, бо воно дуже дороге. За таку можливість навчання дуже вдячні Андрію Чаловському, керівнику гуртка комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді». Наша громадська організація хоче відновити дитячий туризм у Знам’янці, але, звичайно, нам не вистачає підтримки, наприклад, влади.»

Крім цього, В'ячеслав Флорінцев дякує за підтримку інструкторам, які за своєю ініціативою постійно беруть участь у  туристичних зльотах і допомагають в їх організаціях: Ігорю Ляшенку, Івану Рацу, Андрію Золотухіну, Володимиру Пірову, Андрію Калашнікову, Олександру Єдіну. 

Восени ГО «ДМО «Нове покоління»  планує провести наступний туристичний  зліт, але цього разу вже в м. Знам’янка.

Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges