komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Грошi

Відремонтували дах на 1 млн. грн., а в результаті він протікає… ОТАК!

26.07.2017

У порядку денному 36-ї сесії був внесений проект рішення «Про передачу на баланс ОСББ «Будинок мрії-10» вартості робіт завершеного будівництва», але під час засідання постійної комісії з питань ЖКГ у депутатів виникли деякі сумніви, і було вирішено запросити голову ОСББ Марину Мацегут на засідання спільних комісії. Ось саме з цього моменту починають розкриватися цікаві факти…

Перший пункт проекту рішення говорить: «Надати дозвіл управлінню містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради (нач. М.Нікітін)  на безоплатну передачу з балансу управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради на баланс об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «БУДИНОК МРІЇ - 10» (гол. М. Мацегут) вартості робіт об’єкта завершеного будівництва: «Реконструкція даху багатоповерхового житлового будинку по вул. Привокзальній, 10, м. Знам'янка». Вартість ремонту даху складає 1189101,60 грн.!

АЛЕ… На спільному засіданні постійних комісій голова ОСББ Марина Мацегут була здивована і задала питання присутнім: «Хто здав покрівлю до експлуатації? Хто підписав акт завершених робіт?». Тобто, ніхто з управління ЖКГ навіть не попередив, що  "заднім числом" були підписані документи.

Питання: чому управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради хоче передати дах на баланс будинку «в темну»?

Історія з реконструкцією даху будинку по вул. Привокзальній, 10 розпочалася ще 3 роки тому, а саме з виготовлення проекту. За 36 років існування будинку ЖЕК жодного разу не проводив капітальний ремонт. Тому і не дивно, що за стільки років дах виявився в такому стані. За період існування ОСББ «Будинок мрії - 10» мешканці власними силами провели багато ремонтних робіт, але відремонтувати дах їм було не під силу. У 2015 році ОСББ «Будинок мрії -10» здобуло перемогу в обласному конкурсі  інвестиційних проектів, які фінансує Державний фонд регіонального розвитку.  Але радіти було рано… того року об’єднання співвласників багатоквартирного будинку грошей не отримало! Минулого року гроші нарешті надійшли… І у вересні розпочалися ремонтні роботи… Але гроші мешканцям будинку не потрапили, навіть голова ОСББ не мала змогу контролювати їх витрати!

Голові ОСББ «Будинок мрії -10» Марині Мацегут не надали копії документів про виконані роботи щодо реконструкції даху будинку, більше того, навіть не запитали чи задоволені мешканці якістю проведених робіт. Але, коли взимку почав танути сніг і дах потік, як каже сама Марина Михайлівна, вона  зателефонувала до заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Сергія Гребенюка, який відповів, що дах належить ОСББ,   тому вирішуйте це питання самостійно.

Про цей випадок взимку розповідає Марина Михайлівна: «Місце протікання даху над квартирою, де мешкає молода сім’я з двома дітьми, одна з них немовля. І отримати таку відповідь від Сергія Анатолійовича «Чого ти мені телефонуєш?...», коли дах тільки відремонтований. З того моменту я йому не телефоную бо розумію, що допомоги чекати немає від кого. Доречі, міський голова теж знав про цю ситуацію.»

Після випадку протікання даху, але вже під час дощу, Марина Михайлівна звернулася до підрядника, керівника Знам’янського ТОВ «Монтажник» Андрія Недбайло: «Після того, як я побачила протікання даху після зливи, я зателефонувала Андрію Васильовичу і повідомила про це. Він відразу погодився виправити недоліки. Але місцеву владу це не хвилює.»

У вересні 2016 року народний депутат Олесь Довгий відвідував м. Знам’янка. Під часу візиту також провів обстеження покрівлі будинку. Про цю подію згадує Марина Михайлівна: «Олесь Довгий завітав до нас з Сергієм Філіпенком. Окремо доручив Сергію Гребенюку бути пильним і стежити за виконанням ремонту: підніматися на дах два рази на тиждень і про хід робіт доповідати помічнику депутата, приймальня якого знаходиться напроти нашого будинку. Ці слова чули люди, міський голова та підрядник.»

На початку ремонтних робіт було виявлено, що у проекті відсутній блискавкозахист і не закладена протипожежна обробка деревини. Але Наталія Тарабанько, яка проводила технічний нагляд, написала листа управлінню містобудування, архітектури та ЖКГ, в якому повідомила про необхідність внесення змін до кошторису, тому що це важливо. Без цього не можна здати покрівлю до експлуатації. Про ці недоліки в проекті управління знало ще до початку робіт.

Про співпрацю з підрядниками ТОВ «Монтажник» Марина Мацегут говорить наступне: «На мої прохання щодо виправлення недоліків керівник фірми Андрій Недбайло реагує нормально. Вже були проведені певні роботи з їх усунення».

Найцікавіше, що у звіті міського голови, виконавчого комітету та виконавчих органів Знам’янської міської ради за 2016 рік  наступна інформація: «Відповідно до ст.21 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» від 14.05.2015 № 417-УІІІ на умовах співфінансування, проведено ремонтні роботи на загальну суму 554021,60 грн., а саме: реконструкція даху багатоповерхового житлового будинку по вул. Привокзальній, 10  - 1189101,60 грн. (в тому числі субвенція з державного бюджету 1140000,00 грн.) …»

На офіційному сайті Знам’янської міської ради у новині про вересневий візит Олеся Довгого і відкриття його приймальні про витрати на ремонт даху говориться наступне: «У Знам’янці народний обранець розпочав свій візит з проведення обстеження покрівлі багатоповерхового будинку по вул.. Привокзальній, 10, на реконструкцію якої було виділено 900 тис.. грн. з  Державного бюджету та 49.105 тис. грн з міського бюджету.»  

На сайті https://zakupki.prom.ua очікувана вартість реконструкції даху багатоповерхового житлового будинку по вул. Привокзальній, 10 складає 928 000,00 грн. без ПДВ. Договір з переможцем, ТОВ «Монтажник», відсутній.

А що далі?

На спільному засіданні постійних комісій було прийняте рішення виключити це питання з порядку денного! Можливо, влада нарешті візьме контроль щодо виконання робіт і доведуть покрівлю до ладу, а не будуть «вішати» на плечі мешканців будинку Привокзальна,10.

Наталія Хандусенко

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges