komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

Більшість депутатів підтримали рішення розпустити знам’янський виконком!

Без он-лайн трансляції, під головуванням депутатів, а не міського голови та секретаря ради – так  вчора, 28 серпня, пройшло засідання позачергової 39-ої сесії Знам’янської міської ради, порядок денний якої складався з єдиного проекту рішення - «Про розпуск виконавчого комітету Знам’янської міської ради 7-го скликання». Отже, який результат засідання депутатського корпусу?

Передісторія проекту рішення, який ніяк не потрапляв до порядку денного сесій

Питання розпуску знам’янського виконкому має довгу передісторію. Проект рішення був опублікований ще в травні місяці, але міський голова не вносив його до порядку денного. Протягом декількох сесій депутати намагалися його винести на голосування, щоб включити на розгляд сесії, але Сергій Філіпенко знову відмовлявся це робити. Тоді депутатський корпус пішов далі: 22 серпня відбулося засідання ініціативної групи депутатів, на якому було прийнято рішення скликати позачергову 39-ту сесію. На сайті знам’янської ради не було оприлюднено оголошення про проведення  сесії, як це має бути, лише було надруковано в міські газеті «Знам’янські вісті». Більше того, не проводилася з якоїсь причини он-лайн трансляція, тому у бажаючих немає змоги продивитися відео цього засідання.

На позачерговій сесії були присутні 22 депутати з 34-ох, міський голова Сергій Філіпенко, його заступники, представники міської спілки ветеранів Афганістану, політичних партій та громадських організацій.

Також, вже традиційно від деякого часу, на засідання завітали літні представниці знам’янської громади, які активно виражали, інколи занадто голосно, свою підтримку виконавчого комітету та міського голови. Цікаво те, що коли цей самий комітет підтримав рішення підняття вартості проїзду у міському транспорті з 4 грн. до 5, така активність з боку присутніх жінок не спостерігалась. Можливо, тому що їх це не стосується, вони відносяться до категорії, які їздять безкоштовно, а їх проїзд оплачується за кошти з податків мешканців міста молодшого віку, але які не є частими гостями сесійних засідань - представників віком до 60 років рідко зустрінеш під час сесій.  

Слід прояснити один важливий момент цього проекту рішення, який стосується лише тих членів виконкому, які вибираються, а не заступників міського голови, які входять до складу виконкому автоматично за займаними посадами. Більше того, під час процесу вибору нових кандидатур виконкому та їх затвердження міської радою, буде працювати старий склад, а це означає, що призупинення роботи виконкому не відбудеться саме від 28. 08.2017

Під час засідання слово надавали самому Сергію Філіпенку, керуючій справами виконкому Ірині Ратушній, голові міської спілки ветеранів Афганістану Миколі Фісуну, депутату Володимиру Мацку.

Після деяких незначних змін у тексті, рішення «Про розпуск виконавчого комітету Знам’янської міської ради 7-го скликання» було підтримано 19-ма депутатами, 2 депутати утрималися, 1 депутат не голосував. Результати поіменного голосування мають бути розміщені на сайті міської ради.

А що ж буде далі?

А далі замкнуте коло… Міський голова виносить кандидатури (можливо і  ті що і були, і  нові) до складу виконавчого комітету, а міська рада їх ухвалює. Але Сергія Філіпенка влаштовує робота нинішнього складу виконкому, тоді питання, коли, кого і навіщо йому когось пропонувати? Цей процес може зайняти чимало часу, а всім залишається лише спостерігати за цією епопеєю.

Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges