komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Війна

Молодь на захисті незалежності України (частина ІІ)

29.08.2017

Поїздка в зону АТО зі знам’янськими волонтерами мала багато несподіванок, чимало з них були приємними, а деякі надихаючими. Саме серед таких було спілкування з Олександром, в характері якого, не дивлячись на його молодий вік, вже спостерігається мудрість, а життєвий досвід надав йому дійсно практичні знання. Чому це інтерв’ю є надихаючим? Тому що розумієш, що серед української молоді є справді патріотичні, цілеспрямовані та розумні люди, за яким майбутнє України, а на даний момент ще і незалежність нашої країни.

  • Олександр, розкажіть про свій перший бій?
  • То був не бій, а перший обстріл на першій лінії. До того моменту я не був під обстрілами жодного разу, і не чув звуків мін, не враховуючи навчань на полігоні. Ми їхали, щоб змінити людей на позиції. У той момент, коли я виходив з автівки, почався обстріл мінами. Довго не думаючи, хлопці потягнули мене за бронежилет, кинули на землю і собою прикрили. Це було моє бойове хрещення. Коли настала тиша, один з хлопців повернув моє обличчя і побачив там азарт, а не страх.

Не дивлячись на свій молодий вік, але все  ж таки військова освіта дає свої результати: Олександр організував роботу свого взводу належним чином. Своїм знанням він особливо вдячний п’ятьом особам: трьом офіцерам з академії і одному, який поділився своїм досвідом вже під час служби в АТО, четвертому - за його віру.  Тобто, завдяки  всім цим людям, Олександр здобув високий рівень у військовій справі.

  • Що таке військова дисципліна? Ви, як професійній військовослужбовець, маєте розуміти її важливість. Але відомо, що в армії її інколи не дотримуються належним чином.
  • Проблема полягає в тому, що більшість з добровольців не розуміють, що таке військова дисципліна і якою вона має бути, тому що вони не військові люди. Чомусь у багатьох складається така думка, що система командування ламає їхню волю. Чим мені подобається батальйон «Айдар», що люди в ньому розуміють для чого вони тут знаходяться. Я поважаю ініціативу в людях, але, на жаль, її часто в армії просто "гасять". Я навпаки - намагаюся прислуховуватися до ідей і обговорювати їх, якщо я проти чогось, я завжди даю пояснення моєї думки. Багато з того, що було мною зроблено, це були ідеї інших.

На думку Олександра, кожен йшов на цю війну через якусь свою ідею: хтось через патріотизм до своєї Батьківщини, хтось захищає кордони, щоб ворог не дійшов до порогу його хати, хтось воює, бо це його професія. Тобто, виходячи на бойові завдання, кожен має усвідомлювати, заради чого або кого він це робить. Олександр пояснює зі свого власного досвіду: «Коли ти знаходишся постійно поруч з людиною, з нею виходиш на операції,  і в бою пліч-о-пліч, вона з часом стає тобі рідною. А значить, автоматично, у тебе змінюються і відношення до неї. »

  • З нашої розмови відчутно, що Ви знаєтесь на людській психології. Ці знання прийшли з життєвим досвідом чи є якесь теоретичне підґрунтя?
  • Я завжди був і є відкритий для спілкування. Тут ще треба особливо відмітити, що чого б тебе не вчили – це лише база, а сам ти вже розвиваєш свої знання. На моєму життєвому шляху зустрічалися різні люди, серед них були професійні психологи. Ось саме зі спілкування з ними я взяв для себе базові знання, а потім самостійно вже розвивав їх. А якщо чесно, без усяких глибоких знань в психології, існує одна істина – треба завжди залишатися людиною.

Далі буде…

Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges