komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

СВІТЛАНА ТИЩЕНКО: «ЗАХВОРЮВАНІСТЬ НА  ГВРІ ЙДЕ НА СПАД»

14.03.2018

Сезонне підвищення захворюваності на гострі респіраторні інфекції час від часу відбуваються  у нашому місті та районі. Місяць тому був пік ГРВІ, а на теренах Кіровоградської області навіть зареєстровано декілька випадків грипу. Чи  зменшилась кількість хворих і яка динаміка хвороби?

Ситуацію коментує завідуюча  інфекційним відділенням, лікарка-інфекціоністка  Світлана Тищенко:


«Кожного року у нашому місті та районі спостерігаються сезонні захворювання на ГРВІ, цей рік також не став виключенням. Але зараз вже кількість зафіксованих випадків зменшується, якщо порівняти з показниками минулого місяця. З 14.02 по 21.02 зареєстровано 411  звернень з приводу ГРВІ (93 дорослих та 318 дітей).  Тиждень 21.02 по 28.02  мав 420 хворих (117 дітей та 300 дорослих). З березня кількість таких пацієнтів  почала зменшуватися. Остання зафіксована кількість звернень станом на 6 березня – 240. Епідпоріг цього року у нашому районі не перевищувався, тобто епідемії не було, а лише сезонне загострення.»


В області зафіксовано декілька випадків захворюваності на грип. Детальніше про цю хворобу та ускладнення говорить Світлана Тищенко :


«В області циркулює постійно два види грипу «А» і «В».  Ця хвороба відрізняється від ГРВІ тим, що протікає складніше, тобто більш виражена симптоматика: діарея, слабкість, головний біль та ін.   Грип завжди (при умові самолікування або неправильного лікування) призводить до ускладнень: менінгіту, отиту, гаймориту, а найчастіше – пневмонії. Найкращий спосіб попередити хворобу – вакцинування. Зазвичай його роблять у жовтні-листопаді, але якщо проходить сезонне загострення хвороб, то можна зробити щеплення і у цей період».


Шановні знам’янчани! Не займайтеся самолікуванням, а звертайтеся за професійною допомогою, щоб оцінити і дослідити процес захворювання та уникнути ускладнень.

Ольга Полякова

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges