komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

Міська Програма розвитку ринків в дії? Чи навпаки…

21.02.2018

На минулій сесії Знам’янської міської ради, 16 лютого, була затверджена Програма розвитку ринків м. Знам’янка на 2018-2020 роки. До цього діяла така ж програма, але охоплювала вона 2016-2017 роки. Пропонуємо порівняти ці дві програми і подивитися, чи змінилася ситуація зі станом ринків міста, і чи будуть запроваджуватися якісь нові шляхи вирішення «риночного» питання.

«Ринки як елемент інфраструктури внутрішньої торгівлі відіграють певну позитивну роль в умовах розвитку ринкової економіки: забезпечують зайнятість і соціальну підтримку певної частини населення; надають організаційну підтримку суб'єктам малого та середнього бізнесу шляхом створення для них додаткової кількості торгівельних місць» - такою фразою розпочинається розділ «Сучасний стан розвитку ринків» в обох програмах, і в новій і в  попередній.

Незмінна залишилася кількість ринків – на території міста їх функціонує 5: ринок КП "Знам'янський комбінат комунальних послуг", вул. Матросова, 28-А; центральний ринок, вул. Василя Сухомлинського, 19; ринок "Залізничник" ТОВ "Фора-Март", вул. Калинова,132; ринок "Привокзальний" ПП "Фенікс", вул. Енергетиків,1; ринок "Прок" ПП Цимбал І.О., вул. Олени Теліги,8-А. За формами власності: 2 ринки належать до приватної власності, 2 ринки – до колективної власності та 1 ринок – до комунальної власності міської ради. За товарними групами усі ринки є змішані, за часом діяльності - постійно діючі. Загальна площа ринків складає 31104,03 кв.м.

Ліквідація стихійної торгівлі та створення  на  ринках  міста  умов  для  продажу  сільськогосподарської продукції  безпосередньо  її  виробниками – напрямки розвитку торгівлі на ринках, які присутні в обох програмах.

«Забезпечення  функціонування  на  продовольчих  ринках  майданчиків сільгосппродукції з торговельною площею не менше 25% від загальної площі ринку; побудова  або  реконструкція  на  ринках  терміналів  для  зберігання продовольчої продукції, у тому числі овочевої» - ці напрямки розвитку були зазначені у попередній програмі, на скільки вони виконані, можна зробити висновки, коли підете на ринок наступного разу.

Ось деякі напрямки розвитку ринків на майбутні три роки у новій програмі: поступове перетворення ринків в сучасні торговельні комплекси; розвиток матеріально-технічної бази ринків; посилення контролю за якістю та безпекою товарів, що реалізуються на ринках; реконструкція комунального ринку. Чи залишаться вони на папері чи все ж таки будуть реалізовані? Питання часу…

А як щодо заходів впровадження програм?

В обох програмах заходи майже нічим не відрізняються, наприклад, присутній пункт «Сприяти  облаштуванню  ринків  необхідною кількістю  складських  приміщень,  терміналів  для  зберігання  товарів, продовольчої та  овочевої  продукції,  оснащення  їх системами  водопостачання,  водовідведення, опалення,  електрозабезпечення тощо».

Але є і деякі відмінності. У програмі на 2016-2017 роки був пункт щодо передбачення у перспективних планах розвитку ринків  впровадження використання на ринках паперового пакування товарів під час їх реалізації. У новій програмі він відсутній. Також керівники ринків мали розробити перспективні плани розвитку ринків. За новою програмою планується протягом І-го півріччя цього року розробити пропозиції по реконструкції комунального ринку.

Наталка Хандусенко

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges