komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Зустріч з внутрішньо переміщеними особами м. Знам’янка

19.04.2018

Вчора в приміщенні Знам’янського міськрайонного центру зайнятості представники громадської організації «Десяте квітня», м. Кропивницький, провели зустріч з внутрішньо переміщеними особами, на яку також завітали представники соцуправлінь міста та району. Присутніх ознайомили з тими безкоштовними послугами, які надає ГО та зі змінами на законодавчому рівні, а також люди мали можливість поставити питання для вирішення яких їм потрібна допомога.

Докладніше про діяльність громадської організації «Десяте квітня»  розповідає юрист Кропивницького офісу Володимир Кудря: «Наша організація була створена в м. Одеса, діяльність якої спрямована на розвиток громадянського суспільства, захист прав і свободи громадян. З 2012 року організація співпрацює з управлінням Верховного комісару ООН у справах біженців. На початку допомагали біженцям, шукачам притулку з інших країн. Коли почався військовий конфлікт на сході України, почали надавати правову допомогу внутрішньо переміщеним особам. У 2016 році розпочало роботу представництво ГО в Кіровоградській області. На сьогодні ми надаємо первину та вторинну правову допомогу, активно співпрацюємо зі спільнотою переселенців, як з громадськими організаціями, так й ініціативними групами.»

Громадська організація «Десяте квітня» в рамках проекту «Правова допомога внутрішньо переміщеним особам та розширення прав і можливостей громад на півдні України та в місті Кропивницький» безкоштовно надає: 1. Юридичну допомогу (консультації з вирішення питань, пов’язаних із статусом переселенця (виплата адресної допомоги, пенсій, відновлення документів, вступ до спадщини тощо); 2. Інформаційну підтримку переселенцям, їх громадським та іншим неформальним об’єднанням – проведення тренінгів, колективних зустрічей тощо; 3. Інформацію про актуальні програми підтримки переселенців (соціальні, навчальні, гуманітарні тощо).

Представники ГО «Десяте квітня» вже відвідали деякі насалені пункти Кіровоградщини – це Олександрія, Світловодськ, Олександрівка. Також планується провести зустрічі в інших районах області.

  • З якими питаннями звертаються люди до громадської організації?
  • Це відновлення соціальних виплат, оновлення виплати пенсії, медичне лікування за рахунок місцевого бюджету. Але основним питанням залишається – відсутність доступного житла. Люди бажають, щоб була можливість придбання житла на вторинному ринку за рахунок місцевого та державного бюджету.

На зустрічі була присутня начальниця управління соціального захисту населення Знам’янського виконавчого комітету Алла Волошина: «Представники нашого управління завжди намагаються відвідувати такі зустрічі, тому що ми тісно працюємо з внутрішньо переміщеними особами. Тим паче змін на законодавчому рівні безліч і ми повинні добре орієнтуватися в них.»

  • Володимир Кудря сказав, що людей турбує питання придбання житла. Алло Миколаївна, а яка ситуація з цим у нас в місті?
  • Раніше була можливість хоч орендувати житло, зараз навіть складно знайти вільне помешкання. Люди зупиняються переважно у своїх родичів. На сьогодні питання з житлом так гостро не стоїть, можливо, через те, що люди вже визначилися, де їм жити. Але спочатку була дуже складна ситуація.

Звернутися за допомогою можна особисто завітавши до офісу громадської організації «Десяте квітня» (м. Кропивницький, вул. Велика Пермська, 11/2, ІІ поверх) або зателефонувати (099 167 09 99, 068 079 18 58 – Володимир, 066 242 77 07, 068 786 90 01 – Антон).

Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges