komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Товариство Червоного Хреста України в Знам’янці: діяльність за відсутності фінансування

19.06.2018

У 2018 році Товариству Червоного Хреста в Україні виповнилось 100 років, це стало нагодою дізнатись, яка роль цієї організації в житті людей Знам’янки нині. Саме тому відбулась зустріч з головою Знам’янської міської організації ТЧХУ Тетяною Котинською. 

Почати розмову довилось, на жаль, з проблематики, адже новини останніх років змінили роботу товариства, зокрема, масштабність та кадрову політику.

  • У грудні 2016 року було припинено фінансування патранажної служби товариства, - ділиться голова Знам’янської міської організації ТЧХУ Тетяня Котинська, - це стало проблемою не тільки для працівників, а і для наших підопічних, адже вони отримували безкоштовну медичну і соціально-побутову допомогу. Були категорії людей, до яких ми ходили щодня, а іноді і двічі на день. Зараз ці люди залишились без нашої уваги.

Національний комітет Товариства Червоного Хреста в Україні звертався у письмовій формі у Верховну Раду щодо відновлення фінансування, але справа не вирішена  і донині. Було запропоновано головам обласних, міських, районних товариств звертатись до влади своїх рівнів і просили підтримки. На сьогодні у Кропивницькому така співпраця налагоджена дуже добре і виділено кошти на зарплати, комунальні платежі; фінансування передбачили і для міської організації, вона отримала дозвіл на утримання 10 патронажних медсестер. У Знам’янці районне товариство закрилось взагалі, а у місті з трьох працівників лишилась тільки керівниця Тетяна Котинська і та від 1 січня 2018 року не отримала жодної копійки зарплатні від міської влади, втім працювати не припинила ні на день.

Серед основних завдань товариства на сьогодні залишається найважливіше – санітарно-просвітницька робота. З 1993 року Україна займає перше місце в світі у статистиці зареєстрованих на СНІД та туберкульоз. З 2012 по 2017 роки була співпраця з Міжнародним глобальним фондом, яким виділялись кошти на придбання медикаментів для хворих на туберкульоз.

  • Санітарно-просвітницька робота продовжується, але ми вже не «ведемо» туберкульозних хворих. Я по місту Знам’янка відвідую з лекціями всі організації та школи й інформую про той же туберкульоз, ВІЛ/СНІД, ранню та небажану вагітність, - додає Тетяна Котинська. – Актуальними лишаються і питання першої  долікарської допомоги, такі знання є незамінними в побуті.

Крім названої діяльності надається допомога речами всім потребуючим, це одяг, взуття та інше, які збираються від населення та віддаються в інші руки людям. Ще одним напрямком лишається допомога медикаментами та засобами гігієни. Все це стає можливим за рахунок членських внесків Товариства Червоного Хреста в Україні, придбання марок товариства (5 грн. – 1 шт.). Протягом 2018 року допомога такого характеру була надана 15 особам, також формувались аптечки для окремих організацій у місті.

  • На сьогодні ми беремо участь у проекті ОБФ «Повернення до життя» - «Підлітки поза увагою: поліпшення доступу до інтегрованих ВІЛ-сервісних послуг для вразливих підлітків в Україні», - розповідає Тетяна Котинська. – Я виконую завдання медсестри і проводжу анонімні тестування на ВІЛ/СНІД молоді міста та району. Це дуже важливий інформаційний проект, але він має і практичний аспект, адже тестування анонімне і безкоштовне.

Оксана Войчишина

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges