komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

На посаді, але вкотре без премії...

26.06.2017

Чергова  34-та сесія міської ради серед інших містила і питання преміювання міського голови Сергія Філіпенка та його заступників. Вже вкотре це питання набуло широкого обговорення і практично вже без коментарів мовчазного голосування депутатського корпусу. 

Динаміка призначень премій міському керівництву у Знам'янці постійно змінюється, і носить циклічний характер. Раніше, буквально кілька місяців тому, ще на початку 2017-го депутати  питання преміювання жваво обговорювали висловлювали свої категоричні позиції. Одні з них, наприклад, Олег Антоненко багато разів звертався з проханням призначати премії і підтримувати цим владу, інші утримувались, або були проти, наприклад, представники фракції "Свобода".

Згідно процесуального рішення кожна депутатська комісія на окремих засіданнях визначала той відсоток, який вважала за потрібне. А потім планово-бюджетна комісія виводила середній показник преміювання, який і виносився у проектах рішення на голосування у день сесії.

Цього разу, 23 червня, профільно-бюджетна комісія наполягала не виносити питання преміювання міського голови взагалі, адже вже вшосте чи всьоме з початку року Сергію Філіпенку не призначали ніякої премії, навіть за перший квартал 2017-го. Втім, виступ керуючої справами міськвиконкому Ірини Ратушної, і її пояснення на тлумачення нормативно-правової основи питання переконали не знімати питання з порядку денного сесії, але ситуацію і результативність голосування це практично не змінило.

Тож, за проект рішення  "Про встановлення на 1 квартал 2017 року розміру щомісячного преміювання  міському голові"  у 80%  депутати у своїй більшості проголосували проти. Такий же проект рішення щодо Сергій Івановича, але на 2 квартал і розмір премії у 60% набрав тільки 15 голосів, що є не достатнім.

У ситуації з преміюванням заступників картина дещо інша: для першого заступника міського голови (Валентини Загородньої) мали призначити премію на другий квартал у розмірі 60%, для заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів (Сергія Гребенюка) мали призначити премію на 2 квартал у розмірі  55%, для керуючої справами виконкому (Ірини Ратушної) мали призначити премію на 2 квартал у розмірі  60% - жоден проект рішень не набрав достатньої кількості голосів. Єдиним проектом, який депутатський корпус підтримав у своїй більшості був проект, де йшла мова про преміювання заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів-начальника фінуправління Галину Лихоту (розмір премії склав 60%).

Нагадаємо, що секретар міської ради Наталія Клименко, згідно попередніх рішень сесій вже отримує премію.

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges