komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

Субвенція Знам’янській ЦРЛ з міського бюджету на інсулін

24.10.2017

Рішенням Знам’янської міської ради були виділені кошти для Знам’янської центральної районної лікарні для забезпечення відшкодування вартості лікарських засобів для лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет міських жителів в сумі 200 тис. грн., яка передбачена до кінця 2017 року.

Через те, що має прийти державна субвенція до районного бюджету, 164,5 тис. грн., на відшкодування вартості інсуліну, надійшла пропозиція  міського фінансового управління зменшити суму в 200 тис. грн. на 60 тис. грн..

Сума у 200 тис. грн. на відшкодування вартості медичних препаратів була передбачена до кінця 2017 року. За словами Олени Лепетко, заступниці начальниці фінансового управління, до державної субвенції, яка надходить на придбання інсуліну, для потреби міських хворих до кінця року не вистачає 174 тис. грн., але не 200 тис. грн., тобто існує нестача коштів в сумі  58 тис. грн. на місяць. На жовтень місяць була передбачена субвенція на ліки міських хворих в сумі 79,3 тис. грн..

Але,   депутати міської ради більшістю голосів проголосували саме за суму в 200 тис. грн..

Додаткова інформація з офіційного сайту Кіровоградської обласної ради за 23 жовтня 2017 року

До області надійшли кошти медичної субвенції в сумі близько 14 мільйонів гривень. Кошти розподілено між обласними закладами охорони здоров'я, а також між районними і міськими. Про це повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час щотижневої апаратної наради.

- Ми ставили за мету максимально покрити фінансову недостачу на гемодіаліз, на придбання інсуліну та, врахувавши специфіку територій, на вирішення проблем закладів. Наприклад, у Знам'янському та Маловисківському районі функціонують лікарні, що раніше були відомчими – обслуговували залізничників та гірників. Ці заклади нині визначаються із подальшою специфікою, проте потребують державної субвенції для "вирівнювання" і стабілізації ситуації на період реформування, - підкреслив Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації доручив керівникам територій та директору профільного департаменту облдержадміністрації тримати ситуацію на контролі з метою ефективного використання коштів медичної субвенції.

Також на сайті Урядовий портал можна ознайомитися з інформацією «Як отримати інсулін пацієнтам, які потребують інсулінотерапії», яка містить відповідь на наступні питання: Хто має право безоплатно отримувати препарати інсуліну? Як пацієнт може отримати препарати інсуліну? Що робити, якщо ви не отримуєте інсулін?

Докладніше можна ознайомитися за посиланням:

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=250365837&cat_id=244277212

Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges