komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

Призначення тимчасової соціальної допомоги

27 грудня 2017 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 1098, якою затверджено Порядок призначення тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату. 

Порядок визначає механізм призначення у період з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2020 року тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку (чоловіки – 60 років; жінки – 58 років 6 місяців (у 2018 році), 59 років (у 2019 році), 59 років 6 місяців (у 2020 році), але не набула права на пенсійну виплату (відсутній необхідний страховий стаж – 25 років (у 2018 році), 26 років (у 2019 році) та 27 років (у 2020 році).

Проте, щоб отримувати тимчасову соціальну допомогу при досягненні пенсійного віку, особа повинна мати не менше 15 років страхового стажу.

Призначення тимчасової допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, проводиться органами соціального захисту населення.

Для призначення тимчасової допомоги особа повинна подати до управління соціального захисту населення, серед іншого, довідку про наявний страховий стаж, видану органами Пенсійного фонду України.

Відтак, щоб отримати довідку про наявний страховий стаж непрацююча особа, яка досягла загального пенсійного віку, повинна спочатку звернутися до сервісного центу головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області за місцем проживання з відповідною заявою, до якої додається: копія паспорта громадянина України, копія ідентифікаційного номера, копія трудової книжки та, у разі потреби, інші документи, що підтверджують трудовий стаж (диплом про навчання, військовий квиток, свідоцтва про народження дітей).

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges