komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

Матеріальна допомога на лікування від депутатів Знам’янської міської ради

2.04.2018

Порядок денний 52-гої сесії Знам’янської міської ради, яка нарешті відбулася 30 березня, містив проект рішення «Про затвердження Положення щодо порядку надання значної матеріальної допомоги громадянам на лікування», згідно якого кожен депутат має можливість в рік надати допомогу в межах 10 000 грн особам, що перебувають у складному матеріальному становищі та потребують лікування. Даному проекту не вистачило двох голосів для його затвердження радою: «за» - 16, «утрималося» - 2, «не голосував» - 1 (для затвердження рішення потрібно мінімум 18 голосів «за»).

Даною матеріальною допомогою могли б скористатися особи, що перебувають у складному матеріальному становищі та потребують лікування, які зареєстровані та постійно проживають на території міста Знам′янка, смт Знам′янка Друга, с. Водяне. Також депутати могли б акумулюватися у випадку потреби більшої суми хворому ніж 10 000 грн. У Знам’янській міській раді 34 депутати, тобто загальний фонд матеріальної допомоги на лікування складає 340 000 грн.

Під час засідання свою чітку позицію щодо проекту висловила депутатка Наталія Тишкевич: «Мене, як депутата, наділяють повноваженнями, якими я не повинна займатися. Наприклад, перевірка медичних довідок. Тому, моя пропозиція, цей проект зняти на доопрацювання. Візьміть 340 тис. грн., які плануєте надавати кожному депутату, хай ця сума буде на рахунку управління  соцзахисту… Наприклад, до депутата звернулися три особи, кожній треба матеріальна допомога на лікування. Що робити? А якщо людині треба 12 тис., то що тоді відмовляти? Чи не стануть депутати міської ради заручниками цього проекту?»

Начальниця управління соціального захисту населення Алла Волошина повідомила, що Кіровоградська обласна рада теж має таке Положення, але за яким, крім матеріальної допомоги на лікування, надається допомога на вирішення соціально-побутових питань.

На веб-сайті обласної ради, в розділі «Рішення ради» знаходиться рішення від 18 листопада 2016 року «Про Положення щодо порядку надання матеріальної допомоги громадянам на лікування, вирішення соціально-побутових проблем тощо». Тобто, крім лікування, депутати мають можливість надати дорогу на вирішення соціально-побутових проблем. Більш того, рішення в назві має слово «тощо», за яким передбачається ще щось додаткове. За цим Положенням визначена в обласному бюджеті сума коштів для надання допомоги рівномірно розподіляється серед депутатів обласної ради. Про яку саме суму говориться в документі не зазначено. Але також там зазначено, що на підставі передбачених у пункті 3 розділу ІІ документів депутат обласної ради вирішує питання щодо розміру допомоги громадянам у кожному окремому випадку в залежності від потреби заявника. Як виняток, у разі колективного звернення депутатів обласної ради для надання допомоги малозахищеним громадянам, які потребують довготривалого та дороговартісного лікування, у тому числі за межами області, оперативного втручання тощо, кошти можуть акумулюватися.

Припускаємо, що проект рішення «Про затвердження Положення щодо порядку надання значної матеріальної допомоги громадянам на лікування» ще буде розглядатися Знам’янською міською радою. Але, який він матиме зміст?

Наталка Хандусенко

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges