komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Майбутнє лісу у твоїх руках!(+ фото)

19.04.2018

Щороку навесні лісники беруться за важку роботу – садять ліс. Для всіх, хто бажає долучитись до цієї справи, вже 12 років поспіль проводять акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках». Вчора, 18 квітня,  працівники ДП «Чорноліський лісгосп» разом з учнями  шкільних лісництв міста Знам’янка та Знам’янського району висадили близько гектара лісозахисного насадження молодих акацій. 

Посадити своє дерево можна не тільки біля власного будинку, а й у лісі. Часу, доки воно підніметься і стане високим пройде немало, для акації - близько 60 років, але тільки так можливе відновлення наших лісів.

 

  • Ми знаходимось на території Знам’янського лісництва у кварталі 133, - розповідає з місця висадки дерев головний лісничий ДП «Чорноліський лісгосп» Олег Яценко, - сьогодні висаджуємо насадження захисного типу, зокрема, акацію. Разом з нами шкільні лісництва. Також запросили керівництво району: голову Знам’янської РДА Олександра Лукашова та заступника голови районної ради Дмитра Молодченка. Плануємо під час акції висадити 3,5 тис. штук дерев.

Навесні 2018 року працівники ДП «Чорноліський лісгосп» планують створити лісозахисних насаджень 16,7 га, це будуть акацієве лісорозведення.

 

Серед учасників акції були і школярі НВК «Знам’янська ЗШ №2 – ліцей», керівник шкільного лісництва Оксана Погребняк розповіла про діяльність: « Наше вивчення лісу починається з лекцій. Під час цих годин діти знайомляться з тим, який наш ліс за складом дерев, рослин, тварин. Для проведення практичних занять дуже часто звертаємось до Олега Яценка, він проводить екскурсії, пояснює як досліджувати ліс.  Буквально вчора ми знову були у нашому лісгоспі на екскурсії, де діти 7-8 класів відвідали лісгосп, теплиці підприємства, власноруч висаджували дерева модрини. У акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» ми беремо участь вже три роки, крім того  традиційно ми беремо участь в інших акціях «Легені лісу», «Бережемо первоцвіти».  

Взагалі у акції взяло участь близько 100 школярів з 8 шкільних лісництв міста Знам’янка ( школи – інтерната та НВК «ЗШ№ 2 – ліцей») та района з сіл: Петрове, Богданівки, Дмитрівки та Цибулеве.

Олександр Зуєв керівник ДП « Чорноліський лісгопс» пригадував, як  у 2006 році він був учасником першої акції з висадки дерев, коли були посаджені культури школярами Богданівського лісництва,  зараз  на тому місті ростуть дуби, яким по 10 років і вже діти давно закінчили школу, а їх дерева ростуть і вони знають, де саме у лісі.

Учні Дмитрівської філії ЗШ №1  Дарина Косянчук та Антон Жуган втретє взяли участь у акції разом з лісниками: «Нам дуже подобається не стояти осторонь, а хоч один день в році допомагати лісникам. Ми хочемо, щоб цей ліс, як  весь ліс навколо нас,  був сильним і високим, адже це легені нашого краю.»

 

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges