komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

Субсидії по-новому: терміни та нові заяви

10.05.2018

Порядок призначення житлових субсидій змінюється і за відповідними роз’ясненнями ми звернулись до начальника управління соціального захисту населення Знам’янської РДА Алли Іванової. 

  • Алло Іванівно, на який терміни нині призначатимуться житлові субсидії, і які у цьому питання зміни?
  • Субсидія для відшкодування на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням на відповідний сезон: неопалювальний (до вересня включно) або опалювальний (до квітня включно), а на наступний період – без звернення, за виключенням окремих категорій отримувачів. Так, з 1 травня 2018 року субсидії на оплату житлово-комунальних послуг призначаються до вересня 2018 року включно.  Субсидія для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу, як і раніше, призначається на календарний рік.
  • А як щодо обрахування доходу для призначення субсидії?
  • Під час призначення субсидії у травні на неопалювальний сезон враховуються доходи за 3-4 квартал попереднього року (крім пенсій) за даними ДФС, пенсійного фонду України. Розмір пенсії враховується за квітень. Важливим є те, що враховуються доходи членів сімї осіб зі складу домогосподарства у разі, коли член сім’ї зареєстрований за іншою адресою. Переглянуто розміри доходів, які враховуються до сукупного доходу для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку, а також для працездатних осіб, у яких відсутні доходи або доходи яких менше розміру мінімальної заробітної плати та/або які не сплачують єдиний соціальний внесок.
  • А кому призначається субсидія на підставі нових заяв?
  • Це особи, які відповідають вимогам, визначеним в абзацах 2-4 пункту 3 пункту 6 Положення про порядок призначення житлових субсидій; внутрішньо переміщені особи; особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарсва; особи, які є орендарями житлових приміщень(будівель); особи, які зареєстровані в житловому приміщенні, але фактично в ньому не проживають.

Розмову вела Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges