komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Всеукраїнська виставка пернатих у м. Знам'янка (Продовження)

В Україні понад 15 тис. людей захоплюється голубівництвом.  Регіональна виставка голубів у Знам'янці - то вже традиція, до якої долучаються і інші господарі пернатих та й не тільки. Вчора дуже цікаво було дізнатись, які ж унікальні породи птахів та кролів, курей та гусей привезли в черговий раз. 

Спілкуємось з Сергієм Андрійовичем з Олександрії:"Сьогодні ярмаркується чудово. Я привіз голубів для продажу, то чимало вже купили. Наприклад, у мене сьогодні купили голубів породи кінг, дракон та павич. Я у Вас вперше, тільки чув про виставку, але не зважаючи на мороз,  приїхав і не шкодую."

Цікаво було почути і відгуки тих, хто придбав щось на виставці, серед таких голубівник Олександр, який на очах у нас придбав гарну білу голубку до своєї колекції понад 20-ти пернатих.

Ще один власник незвичної породи велетенських курей, сірих гусей, голубів, Олександр приїхав з Черкас. Про своїх курей породи Брама господар розповідає з особливою гордістю:" Це мої красені. Сьогодні чимало хто заглядався на них, на жаль, купили не багатьох, але розпитували про утримання таких курей, їх особливості харчування. Мені приємно, що вони привертають увагу. Я дуже дякую організаторам виставки, адже минулого року ярмарки у Знам'янці не було і шкода, а я не пропускаю візити до Вас щороку, вже 10 років їжджу."

У центрі уваги виставки була і церемонія нагородження кращих голубівників-учасників. Підсумовуюче бачення цьогорічного заходу нам висловив організатор виставки, голова Клубу голубівників Кропивницького Олександр Драбіна:"Ми сьогодні зробили все, щоб нашим гостям було зручно, я оцінюю результат як добрий. Сьогодні до нас приїхали з Черкас, Києва, Херсонщини, приблизно тільки голубівників взяло участь у виставці до 100 осіб. Відмітимо за труд кращих, адже тримати голубів вдома та ще і вибагливих порід - це великий труд. От Юрій Сироклін з Кропивницького фахівець у англійських дутишах, з Кривого Рогу привезли дуже гарних кар'єрів. Все це не просто гарні голуби, а стандарти у своїх породах."

Про Юрія Сирокліна, як про голубівника мова вже йшла, але цього року під час виставки 11 лютого він здивував усіх ще однією унікальною породою, яка відома всій Україні, але він особисто  тільки почав сам розводити - це бухарський трубач-барабанщик. Голуб, якого і голубом назвати важко, бо він не літає і є декоративним.

Кращих голубників нагородили за різними категоріями. Нагородження за тримання спортивних голубів серед 26 учасників-власників та 910 голубів отримали: голуб 31505-15 Володимир Тараненко, голуб 45172-13 Сергія Відергольда.

Номінація "Кращий голуб 2016 року" - 1 місце - голуб 000354, власник Сергій Даниш, 2 місце -0495019 - Олександр Лєбєдев, 3 місце - голуб 0855 - Сергій Ткалич.

Номінація "Краща голубка 2016 року" - 1 місце - голуб 23523 - власник Василь Іщенко, 2 місце- 04515 - Олександр Вишневецький, 3 місце - 2000905 - власник Віталій Іващенко.

Організатори та учасники виставки дякують знам'янчанам за гостинність, окрема подяка працівникам Палацу культури та відділу культури та туризму міськвиконкому.

Оксана Войчишина

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges