komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Кіровоградщина серед лідерів у загальнодержавному рейтингу із паспортизації водних об’єктів

18.09.2017

Питання надання в оренду водних об'єктів на території області розглянули під час щотижневої апаратної наради голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка. Доповідав із зазначеної теми директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олександр Ковтунов.

За словами посадовця, із 2014 року, відповідно до змін у чинному законодавстві, на Кіровоградщині розпочали роботу із надання в оренду водних об’єктів. Зокрема, укладення договорів оренди водних об'єктів за межами населених пунктів відноситься до компетенції ОДА, а у межах населених пунктів – до органів місцевого самоврядування. За цей час проведено інвентаризацію, за результатами якої встановлено, що в області налічується 2833 таких об’єкти. На сьогодні укладено 105 договорів оренди, загальна площа орендованих водойм складає 2170 гектар. Як повідомив Олександр Ковтунов, до обласного бюджету за оренду водного плеса щорічно має надходити 892 тисячі гривень, а до місцевих бюджетів – 3 мільйони 290 тисяч гривень.

Посадовець також зауважив, що нині в області активно ведеться паспортизація водних об’єктів, за результатами якої виготовлено 548 паспортів, та підкреслив, що за цим показником Кіровоградщина на лідируючих позиціях в загальнодержавному рейтингу.

На сьогодні прийнято рішення про продаж на аукціоні 212 водних об’єктів, загальною площею 1450 гектарів земель водного фонду, з яких 1000 гектарів – площа водного дзеркала. Після реалізації цих об’єктів на земельних торгах до обласного бюджету щорічно має надходити близько 450 тисяч гривень орендної плати за користування водою, до місцевих бюджетів – близько 1 мільйона 500 тисяч гривень загалом. З метою проведення земельних торгів замовлено відповідну проектну документацію на землю.

Серед проблем, що не дають змоги працювати у цьому напрямку на повну потужність, Олександр Ковтунов назвав питання проходження проектів землеустрою обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації в Держгеокадастрі України. Так, на експертизу вже направлено 32 проекти землеустрою, жоден з яких на сьогодні не погоджений. Хвилює орендарів водного фонду також питання поновлення права оренди, оскільки згідно із законодавством, орендар повинен звернутися не пізніше ніж за місяць до закінчення оренди та надати додаткову угоду. У цьому питанні профільний департамент співпрацює з орендарями – завчасно повідомляє про термін та інформує про перелік необхідних документів.

Аналізуючи у розрізі територій роботу, що проводиться в напрямку надання в оренду водних об’єктів, директор профільного департаменту ОДА серед кращих назвав Кіровоградський, Маловисківський та Олександрівський райони, приділити більше уваги цьому питанню порадив керівникам Новоукраїнського та Бобринецького районів.

Джерело: http://kr-admin.gov.ua

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges