komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Володимир Кондратьєв: «Не бійтеся йти за своєю мрією!»

22.01.2018

У дитинстві  це звичайна справа - мати хобі або захоплення. Діти відвідують різноманітні гуртки або займаються спортом. Але вже у дорослому житті ми ховаємо наші дитячі захоплення у скриньку спогадів і не поспішаємо зазирати туди, щоб зайвий раз не наштовхнутися на почуття шкоди, через те, що воно залишилося у минулому. Ви колись ставили собі питання, чи багато серед Ваших знайомих тих, хто має справжнє захоплення, яке надихає та допомагає відволіктися від буденних справ, яке надає повноту життя та є джерелом позитиву? Знайомтеся, Володимир Кондратьєв, художник-аматор, який у свої 47 років втілив своє дитяче бажання малювати вже у дорослому житті!

У дитинстві Володимир захоплювався малюванням простим олівцем. Бажання почати знову малювати з’явилося 4-5 років тому, яке перетворилося у реальність лише декілька місяців тому. «Спочатку почав малювати акриловими фарбами,- розповідає Володимир про початок втілення своєї мрії у життя, -побачивши, що у мене виходить, вирішив придбати все необхідне для малювання, а точніше, моя дружина Наталія запропонувала мені нарешті наважитися і зробити це. Тобто протягом багатьох років  для свого захоплення я «дозрівав» духовно, морально і фінансово. Останнє не менш важливо: необхіднірізні інструменти та матеріали, які коштують чимало грошей. Отже, одного дня ми з Наталією поїхали до Кропивницького, і все купили.»

Інтернет має свої переваги, так, наприклад, якщо ти собі поставив на меті опанувати щось для себе нове, ти з легкістю можеш знайти необхідні відеоуроки. Як говориться: «Головне бажання.» Саме так зробив Володимир: «Перші дві картини я намалював за допомогою відеоуроків. Потім вибирав фотографії з інтернету і просто їх змальовував. Спочатку роботи виконував пензликами, а потім спробував техніку живопису масляними фарбами, використовуючи мастихіни (тоненькі сталеві лопатки, за допомогою яких пошарово накладаєш мазки фарб, що робить зображення на картині об’ємним).»

Протягом трьох місяців Володимир створив шість картин. На даний момент малювання мастихіном – це найулюбленіша техніка Володимира. Але поки що він знаходиться у пошуку свого стиля, і планує змальовувати вже з власних фотографій. Також планує спробувати малювати абстракцію.

«Шість картин – це можливо і невелика кількість, але коли працюєш, ти обмежений у часі. Більше того, процес роботи над картиною – це справа не однієї години або декількох. Буває так затягує, що сідаєш ввечері малювати, а потім раптом усвідомлюєш, що за вікном ранок, - пояснює Володимир, - одного разу я почав малювати о 8 вечора, а закінчив о 8 ранку. Я так занурююся в процес, що повністю відсторонююся від зовнішнього світу. Я весь у картині.»

Володимиру досі не віриться, що він нарешті зробив крок до свого захоплення і почав малювати: «Дивлячись на свої картини, мені не віриться, що я їх створив. Бувають такі моменти, особливо коли тільки завершив картину, дивишся на неї й диву даєшся, як це відбулося.» Одна картина Володимира вже продана на сімейному аукціоні й придбана двоюрідним братом.

  • Що Вам дає захоплення, крім, звичайно, задоволення?
  • Це спілкування з новими людьми, які теж захоплюються живописом. Наприклад, у Фейсбуці є багато різноманітних груп як для профі, так і для любителів. Є група «Художники критики», де ти можеш виставити свої картини, а професіонали дадуть тобі пораду.
  • Володимир, Ви пішли за своєю мрією. Яке напуття можете сказати людям, хто ніяк не наважиться піти за своєю мрією?
  • Головне – це не боятися! Якщо ти чогось сильно бажаєш, відклади сумніви, й зроби все можливе й неможливе, щоб втілити свою мрію у життя.

Наталка Хандусенко

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges