komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

У Знам’янці 116 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування

22.02.2018

Реалізація державної політики, щодо запобігання соціальному сирітству та влаштування  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання – усиновлення, опіка/піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу в м. Знам’янка відбувається в рамках Міської програми розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2016-2018 роки. І почнемо з гарної новини: протягом 2017 року відомостей про відмову матері від новонародженої дитини не надходило.

У 2017 році під соціальним супроводом  міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебувало 17  сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. У зв’язку з вирішенням проблем чи мінімізації складних життєвих обставин з соціального супроводу знято  8  сімей.

На обліку служби перебуває 36 дітей з категорії тих, що опинилися у складних життєвих обставинах: 33 дитини проживають в сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов'язків, 1 неповнолітня - прибула з тимчасово окупованої території, 2 дітей зазнали психологічного насилля в сім’ї. 

На первинному обліку служби у справах дітей виконавчого комітету Знам'янської міської ради  перебуває 116 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: під опікою, піклуванням - 91, в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу - 2, на утриманні державних закладів та загальноосвітніх шкіл-інтернатів – 3 (2 дітей підлягають усиновленню, тому здійснюється пошук та підбір потенційних кандидатів в усиновлювачі,  опікуни, піклувальники; по 1 дитині розглядається питання щодо доцільності повернення її в сім’ю матері). Всього сімейними формами виховання охоплено 113 дітей даної категорії, що становить 97,4 % від загальної кількості дітей, які перебувають на первинному обліку служби (показник по області становить 93%).

Протягом січня-грудня 2017 року на первинний облікслужби поставлено 6 дітей, яким надано статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 4  влаштовано під опіку,  1 -  до КЗ  «Кіровоградський обласний спеціалізований Будинок дитини нового типу»,  1 дитина – усиновлена гр. України.

У місті   функціонує  4 прийомних сімей та 3 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується  37 дітей, відносно яких здійснюється  соціальне супроводження.  У рамках соціального супроводження сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, постійно здійснюється відвідування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, уважно вивчаються потреби та проблеми дітей, що виховуються в них.

Управлінням соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому  систематично ведуться нарахування та виплата державної соціальної допомоги  на  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною». Так з державного бюджету виділено та  профінансовано коштів  для прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу-  1725999, 21 грн; опіка та піклування – 3485969,89 грн.

Підготувала Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges