komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

А як у Кропивницькому та Олександрії з підвищенням вартості проїзду в автобусах?

16.03.2018

Редакція KOMORA.INFO поцікавилася вартістю проїзду у сусідніх містах Кіровоградської області, а саме у Кропивницькому та Олександрії, провівши моніторинг сайтів їх міських рад, виявили багато цікавих фактів. Пропонуємо ознайомитися і провести паралелі з нашим містом. Скажемо одне: обидва виконкоми як Кропивницького, так й Олександрії, прийняли рішення про підвищення тарифу проїзду в автобусах минулого року, але цього року вони не поспішали знову їх піднімати, хоча проекти рішення вже давно оприлюднені.

м. Кропивницький

Минулого року, 16 лютого, виконавчий комітет міста Кропивницький підвищив вартість проїзду на міських автобусних маршрутах на 1 грн. Але цікаве інше: 17 січня 2017 року, на веб-сайті міської ради міста Кропивницького були оприлюднені проекти рішення від підприємців-перевізників обласного центру про «Погодження вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах», в яких деякі підприємці пропонували підвищення вартості  в розмірі 5,00-6,00 грн.. Натомість виконавчий комітет Кропивницького прийняв рішення підвищити вартість проїзду в 4 грн. – для автобусів звичайного режиму руху, і 4,50 грн. – для маршрутних таксі.

Минув майже рік, і знову на веб-сайті міської ради міста Кропивницького 5 лютого оприлюднені проекти рішення від сімох підприємців-перевізників обласного центру про «Погодження граничної вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах», за якими вартість проїзду підвищується на 0,90-1,60 грн.,  в залежності від маршруту та перевізника: найменша вартість проїзду складатиме – 5,40 грн., найбільша – 6,10 грн.. Наголошуємо, що це лише проекти рішення, які потребують погодження виконавчого комітету Кропивницького. На останньому засіданні виконавчого комітету Кропивницького 13 березня питання про підвищення тарифу не розглядалося.

м. Олександрія

Минулого року, рішенням виконавчого комітету Олександрійської міської ради  від 31 березня була підвищена вартість на перевезення пасажирів на усіх міських автобусних маршрутах загального користування у розмірі 4,50 грн, у межах міста, (тариф, який діяв з квітня 2015 року – 3,50 грн) та у максимальному розмірі  7,50 грн., для автобусів, які здійснюють перевезення до довколишніх сіл – ціна варіює в залежності від відстані (тариф, який діяв з квітня 2015 року – 6,00 грн).

Розпорядженням міського голови Олександрії Степана Цапюка від 25 січня 2018 року була створена комісія з розгляду пропозицій перевізників про підвищення тарифів за проїзд на міських автобусних маршрутах, з метою встановлення економічно обґрунтованих тарифів та недопущення необґрунтованого підвищення тарифів. А вже 31 січня в газеті «Вільне слово» був опублікований проект рішення виконавчого комітету, до речі на сайті міської ради він досі не оприлюднений, в якому пропонується підвищити вартість на 1 грн., на 5,50 грн. та 8,50 грн.. Але вже березень, а рішення залишається не прийнятим. Натомість, на сайті «Олександрійська правда» 13 березня опубліковано звернення олександрійських перевізників до міського голови з проханням винести питання про підвищення тарифів на розгляд виконавчого комітету.

Влада обох міст не поспішає підвищувати тарифи на послуги з перевезення. А не означає це, що вони чекали на рішення Кабінету Міністрів про введення монетизації пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування, яке було прийняте 14 березня? Тепер, коли категорійні верстви населення будуть отримувати замість безкоштовних послуг гроші, чи вплине це на рішення виконавчих комітетів Знам’янки, Кропивницького, Олександрії та інших міст підвищити тарифи у громадському транспорті?

Наталка Хандусенко

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges