komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Спогади про В'ячеслава Шкоду...

12.05.2017

11 травня 2017 року у відділі обласного художнього музею - картинній галереї Петра Оссовського "Світ і Вітчизна" відбувся круглий стіл в рамках вшанування пам'яті видатного земляка, історика, краєзнавця, шевченкознавця, дуже ерудованої та душевно світлої людини В'ячеслава Євгеновича Шкоди. 

 Присутні пригадали щасливі хвилини спілкування з цією неординарною особистістю та її вагомий внесок в розвиток краєзнавства на теренах нашого краю.

 Вчитель історії зі Знам'янки Світлана Філіпова розповіла про цінність знайомства з краєзнавцем, важливість багатьох його досліджень, наприклад, про Чорне озеро чи родину Красицьких. Як депутат Знам'янської міської ради, вона пообіцяла найближчої сесії ініціювати депутатське звернення щодо започаткування міської премії імені В'ячеслава Шкоди. Також, на думку Світлани Миколаївни, слід створити видання-альманах краєзнавчого напрямку, адже так багато надбань дослідників, поетів не має друкованого тиражу.

Окремою темою для дискусії стала подальша доля дітища В'ячеслава Шкоди - єдиного на думку фахівців в Україні музею "Кобзарева світлиця" та необхідністі вжити усі можливі заходи для фактично другого народження цієї унікальної музейної перлини. Чимало туристів на всеукраїнському рівні цікавляться історією роду Тараса Шевченка і саме тому запровадження туристичних маршрутів до Знам'янки було б гарною ініціативою.

Учасники круглого столу висловили впевненість у важливості щорічного вшанування пам'яті видатного краєзнавця, зокрема - шляхом проведення відповідних конференцій та семінарів із залученням студентської аудиторії.

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges