komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Молодь Знам’янки за кордоном: досвід навчання у двох країнах (Заключна частина)

13.05.2017

У заключній частині матеріалу «Молодь Знам’янки за кордоном» говоримо про наявність  здібностей необхідній молодій людині для самостійного життя закордоном та переваги навчання за кордоном. Про це розповідає Дмитро Іваненко, наш земляк, який у свої молоді роки вже має великий досвід життя за кордоном: як студента у сусідній Польщі, і як вже дорослої людини з освітою у Німеччині.

  • Маючи свій досвід, з якими можливими труднощами може зустрітися українська молодь в іноземній країні?
  • Перед тим як відправитися на навчання за кордон, потрібно усвідомити, чи готовий ти до повністю самостійного життя, чи вмієш ти себе контролювати, щоб не потрапити під вплив інших людей. Коли тобі лише 16-17 років, батьки далеко і допомагають тобі матеріально, легко втрати контроль над собою. З одного боку, це добре, з іншої – це небезпечно. Треба навчатися тримати себе в руках і навчитися правильно витрачати кошти. У такі роки ще не сформований характер, тому важливо усвідомити чи є у тебе здібності до самонавчання.

Продовжуючи тему можливих труднощів, Дмитро торкнувся теми іноземних мов: «Я знаю три мови: англійську, польську та німецьку. Якщо порівняти, то німецька найважча серед них. Більше того існує безліч німецьких діалектів: наприклад, мешканці з різних міст можуть не розуміти один одного. Також слід зазначити, що в Польщі вже сформувалась велика українська спільнота, тому у випадку виникнення труднощів, там може знайтися багато людей, які готові допомогти. У Німеччині українців небагато: наприклад, за період мого піврічного навчання та восьмимісячного життя в цій країні, я зустрів десь лише 5 українців. Причиною цього, можливо, є те, що важко тут залишитися.

  • Яка перевага навчання за кордоном?
  • Згадуючи Україну п’ять років назад, я розумію, що ми жили у закритому інформаційному просторі. Тобто, я маю на увазі, що ми не знали про існування багатьох можливостей у світі для роботи, навчання та саморозвитку. На мій погляд, в будь-якому випадку варто на деякий час пожити або попрацювати за кордоном, щоб познайомитися з іншою культурою життя, перейняти гарний досвід і втілювати його на Україні. Таким чином, нашій країні можливо стало б легше інтегруватися до Європи. Мені відомі люди, які здобули багатства тут у вигляді європейських цінностей, знань та культури життя, «відвезли» до України, щоб надалі змінювати на краще свою Батьківщину.

Дмитро Іваненко наповнений цілеспрямованістю та бажанням продовжувати  свій розвиток. На питання чи готовий він поділитися своїм європейським досвідом в Україні, Дмитро відповів,  що на його думку, у нього поки що не достатньо знань для цього і він має на меті продовжити своє навчання, але вже у Німеччині. Впевнені, що у Дмитра все вийде!

Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges