komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

МОЇ ДІТИ – МОЯ ЖАГА ДО ЖИТТЯ

15.05.2017

Коли заходиш в оселю до Оксани Шевченко, то відчуваєш тепло і затишок.  Дім наповнений сміхом дітей та безмежною сімейною любов’ю.  Жінка сама виховує трьох дітей, але ще двоє хлопців вже живуть окремим життя, бо вилетіли із родинного гнізда.  Оксан Борисівна вважає усіх їх ще малими і з теплотою розповідає про кожного: Михайла (27 років), Дмитра (23 роки), Єлизавету (9 років), Анну (8 років) та Богдана (6 років):

  • Що для Вас бути мамою?
  • Насправді, це велика радість у житті. Я живу своїми дітьми, я ними дихаю щодня.  Пам’ятаю до дрібниць о котрій годині і як кого народила. До міліметрів знаю їхній зріст та до грамів вагу, коли кожен з них з’явився на світ.
  • Що Ви відчували, коли народили першого хлопчика?
  • Мені було лише сімнадцять років, але я була безмежно щаслива, бо дуже на нього очікувала. Ще з дитинства я завжди мріяла мати сина, якого хотіла назвати на честь дідуся. Так і сталося, що першим з’явився на світ Михайло, який ось вже 27 років гордо носить ім’я найстаршого члена нашої великої родини.
  • Усі Ваші діти доглянуті та успішні у всьому, що вони роблять. Як Вам вдається так їх виховувати?
  • Кожна дитина повинна бути вільною і розвивати свою особистість. Батьки – лише ті, хто веде їх по життю та підтримує у скрутні моменти, починаючи від перших кроків, і закінчуючи народженням власних діток. Діти не повинні боятися мами чи тата, вони повинні їх поважати.  Любов і повага – ось запорука гарного виховання. Якщо Ви хочете мати вихованих сина чи доньку, то навчіться їх поважати та віддавати більше, ніж брати.
  • Чи є у Вашій родині традиції?
  • Ми завжди усі збираємося на свята. Найстарші діти їдуть за кількасот кілометрів, щоб побути  разом. Кожен день народження  у нашій родині  - велике свято. Ми завжди раді усім, хто приходить до нашої оселі у ці дні.  Однією з традицій стало випікання разом чогось смачного на кожне свято, найчастіше -  це пиріжки.
  • Ви вже бабуся, як Ви почуваєтесь у цій ролі?
  • Я безмежно рада, що мій син Михайло зі своєю дружиною подарували мені онука. Ви знаєте, він схожий на мене: любить зелений борщ і спить на правому боці, як я. Я дуже часто відвідую їх у іншому місті, щоб віддати часточку свого тепла ще одному члену нашої родини.
  • Чи хотілося б Вам ще народити дітей?
  • На жаль, самотужки я цього зробити не можу, але я дуже хочу, щоб моя родина збільшилась. Ми сумісно вирішили усиновити ще одну дитину. Вже зібрані усі необхідні документи і ми очікуємо на те, що станемо на чергу до усиновлення. Я вважаю, що якщо я можу подарувати родинне тепло хоча б ще одній дитині, то повинна це зробити.

Море позитиву та гамір сумісних ігор – ось це атмосфера тих хвилин, які ми провели в оселі родини Шевченко.  Як каже сама Оксана Борисівна: «Кожного ранку я встаю заради дітей, вони моя гордість. Хоча, це велика праця виховати їх гідними людьми у любові, але я ними дихаю.  Мені зараз 44 роки, але я відчуваю себе молодою, бо мої діти – маленькі і не дають мені старіти.  Найкращий подарунок для мене - це коли сини у свої день народження не чекають привітання, а купують букет квітів і шанують маму за те, що подарувала їм життя»

Сьогодні в Україні відзначають день сім’ї. Саме тому журналісти нашого видання вирішили створити матеріал про родину, яка успішно ось уже 27 років дарує любов та виховує своїх діток.  Цінуйте сімейний затишок та тепло.

Ольга Полякова

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges