komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Соціологи дослідили, скільки в Україні віруючих

26.06.2017

Соціологічна служба Центру Разумкова (ЦР) на круглому столі в Києві представила нове дослідження релігійної ситуації в Україні, яке було проведено на початку 2017 р. 

Згідно з новим соціологічним опитуванням, в Україні зменшилась частка віруючих людей, у порівнянні з 2014 та 2016 рр. Показник опустився до 67% (у 2014 був 76% і 70% у 2016), зрівнявшись з довоєнним рівнем 2013 року. 

Традиційно високу релігійність декларують жителі Заходу України, там таких понад 91%. А от мешканці півдня України демонструють найменшу релігійну самоідентифікацію, там віруючих лише 42,7% – це абсолютний мінімум за всі роки досліджень Центру Разумкова релігійної ситуації в Україні.
Варто зазначити, що при цьому не зростає рівень атеїзму, просто великому прошарку населення релігійні питання або не є цікавими, або ж вони не визначили свого ставлення до них. Так,  знову ж таки на півдні України кожен п’ятий вагається між вірою та невір’ям.
Понад 2/3 опитаних вважають себе православними, ще майе 8% греко-католиків, по 1% римо-католиків, протестантів та юдеїв. Не відносить себе до жодної релігії понад 12,6%, а кожен тринадцятий вважає себе просто християнином.

Майже не змінилася кількість віруючих, які приймають активну участь у релігійному житті. Так, кожен п’ятий українець ходить до церкви щотижня. Хоча ця частка і відмінна по регіонах: на Сході 8% проти 40% на Заході. Також кожен п’ятий на Заході і лише 3% на Сході і Півдні України постійно матеріально підтримують церкву.

З повною версією можна ознайомитись на сайті Центру Разумкова

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges