komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Маленькі серця надихають на великі справи: виставка майстрів до Дня міста

7.08.2017

Щороку під час святкування Дня міста майстри декоративно-ужиткового мистецтва   Знам’янки дивують своїми талантами. Від витончених браслетів до великих полотен та простирадл, пошитих з клаптиків тканини – все створено жіночими руками та любов’ю. Понад півсотні майстрів та майстринь представили свої роботи під час виставки- ярмарку. У кожного своя історія захоплення, але, як з’ясувалось під час спілкування, дуже схожі джерела натхнень. Хто ж так сильно надихає цих людей творити? 

Моє натхнення – то моя онука, півроку тому я подумала, що так хочеться до її народження підготувати особливу подушечку, особливе покривальце, таке ніжне і приємне на дотик ніжного дитячого тіла. Звістка від моїх дітей про те, що я стану бабусею, стимулювало мене почати робити вироби з тканини, клаптиків і мережива. І ось сьогодні це вже невелика колекція і постійні клієнти, яким до душі мої роботи.

Свій перший дитячий килимок я шила протягом цілого місяця, зараз, разом із  дорослішанням своєї онучки, виникли вже розвиваючі книжки з тканини, кубики, м’ячі. Моя люба онучка вже оцінила зусилля, вона грається з усіма іграшками. – розповідає про свої захоплення Ірина Андрющенко.

Про народження доньки і бажання зробити її найкращою дівчинкою у світі нам розповіла ще одна майстриня, Вікторія Крамар : «Перша моя прикраса була для доньки, адже коли я пішла купити якусь прикрасу для її волосся, зрозуміла, що нічого витонченого для її голівки немає, тому взялась до роботи сама. Тепер  вона у мене як принцеса, а  з часом моє захоплення робити прикраси для моєї дівчинки продовжилось. Мережа інтернет дозволяє замовити найнеймовірніші матеріали, була б творчість. Останнє моє захоплення в цьому напрямку – літні  браслети із шнура, каміння. Мої клієнти – подруги, але деякі роботи купують через інтернет.»

Олена Ковальова, відома у місті Знам’янка травниця, щороку дивує виставку до Дня міста новими своїми роботами. Цього разу це малесенькі ляльки – травниці, які у будь-якій оселі додадуть аромату душиці, ромашки чи м’яти. А ще пані Олена вперше розповіла нашому виданню, що здавна робить ляльки-мотанки, знає, як робити їх за всіма законами старих вірувань, і показала дві свої перші мотанки-нерозлучниці (подружжя чоловіка і жінки, у яких пов’язані руки).

Ще одна майстриня-учасниця виставки – Тетяна Саламаха, яка тільки кілька місяців поспіль робить прекрасні обручі для жінок.

Мої вироби – то гарні оздоби для волосся жінок. Як би не було дивно, але зазвичай їх купують не жінки, а чоловіки для жінок, бо така прикраса стає витонченим і ніжним подарунком для будь-якої жінки. Головним моїм натхненником у творчості є донька Поліна, вона і головна людина для моїх зусиль.  Вона дуже маленька, але вже  приміряє мої сукні, носить обручі, і я від того тільки радію.- ділиться майстриня Тетяна.

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges