komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

«Щоб ми залишились здоровими» - розмова про медреформу з Уляною Супрун (Частина III)

6.09.207

«Запитання-відповіді» - бліц-роз’яснення про медицину в країні від в.о. Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. 

Окрім докладних коментарів щодо нових реформаторських поглядів на медицину в рамках Школи лідерів громад відбулася дискусія, під час якої на актуальні питання сьогодення давала відповіді Уляна Супрун.

- Коли зменшиться звітність медичної сфери?

- Звітність медиків в Україні – велика проблема. 80% свого часу лікарі пишуть, замість того, щоб лікувати. Ми маємо наміри змінити цю систему. Саме тому електронний документообіг охорони здоров’я – вихід. Ми вже зменшили звітність лікарів на 25%.

- Як у новій системі охорони здоров’я обиратимуть головних лікарів?

- Такий механізм буде відбуватись за допомогою прозорих конкурсів, де братиме участь і громадськість. Також буде створено нову посаду в лікарнях за штатом – менеджера лікарні, який відповідатиме за грошовий обіг, розвиток, закупівлю медичного обладнання.

- Як Ви реагуєте на супротив, який нині в Україні щодо впровадження медреформи?

На 14 день мого перебування на посаді я бачила вже страйкуючих під стінами міністерства, вони говорили, що я диктатор і така реформа країні не потрібна. Я розумію, що є люди, які роками заробляють на медицині в Україні, і їм зараз дуже не зручно від того, що ми починаємо зміни.  Згідно е-декларацій деяких лікарів, які згадували центральні ЗМІ, є люди, які заробляють 14 тис. грн. щомісяця  і при цьому мають мільйони гривень готівкою, 5 машин чи 4 квартири. Зараз у нас є рахункова палата, яка розглядає міжнародні закупівлі 2015-2016 років, там шукають корупцію. За оцінкою Рахункової палати, міжнародні організації зекономили до 40% бюджету на ліки, а деякі препарати закуповувалися у 26 разів дешевше, ніж це робив МОЗ до 2015 року. Зекономлені кошти направляються на додаткову закупівлю ліків, а отже українці отримують більше якісних препаратів. Уявіть, які це кошти.

автор Оксана Войчишина

Матеріал створено за сприяння Української школи політичних студій.

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges