komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Про отоларингологів і не тільки..

29.09.2017

Сьогодні отоларингологи, а простіше ЛОРи, відзначають своє професійне свято. Хто лікує зараз наші органи  слуху, нюху?

У 1975 році у Знам’янській центральній районній лікарні запрацювало ЛОР-відділення, яке вміщувало 40 ліжко-місць. Люди з усього району та міста зверталися до нього за допомогою та належним лікуванням.  Потім воно було скорочене до 30 місць, пізніше на 20, а зараз у зв’язку з реформаторськими змінами відділення не працює. Усі ЛОР-захворювання, які потребують стаціонарного лікування, на сьогоднішній день лікують на 15-ти ліжко-місцях при загальному хірургічному відділенні.  У день отоларинголога говоримо із завідуючим відділення Богданом Мельниковичем, який ось вже 35 років його очолює:

  • Скажіть, чи зменшилась кількість пацієнтів із ЛОР-захворюваннями?
  • Люди постійно хворіють, і ми кожного дня приймаємо до 30-ти хворих. План на 15-ти ліжко-місцях наше відділення, якщо можна так сказати, перевиконує на 130 відсотків, оскільки на базі міської лікарні немає таких профільних лікарів.
  • Чи складна професія отоларинголога?
  • Усі медичні професії – складні. Кожен лікар несе відповідальність за життя свого пацієнта. Наприклад, якщо поступає хворий з носовою кровотечою або гострим стенозом, і потрібно робити термінову операцію, особливо складно з дітьми.   Операції у нашому відділенні робляться під місцевою анестезією, під час якої лікарі спілкуються з пацієнтом, виконуючи операційний процес.
  • Скільки зараз у Вашому медичному закладі отоларингологів та медичних сестер?
  • У 1975 році ми розпочинали свою роботу з 11-ти осіб, потім їх скоротили до 7-ми. Зараз у зв’язку  з реорганізацією пацієнтам міста та району надають медичні послуги один лікар і медична сестра у стаціонарі та три лікаря у поліклініці, один з яких  - дитячий: Муравська Лариса Миколаївна, Аністратенко Людмила Миколаївна, Прядко Валентина Петрівна.
  • Що дарує Вам натхнення у роботі?
  • Моя любов до своєї професії, у якій я вже 39 років, а також родина і гарний настрій. Кожен день у моїй лікарській практиці  - особливий, і чимось запам’ятовується. Бувають різні ситуації: складні, термінові, комічні, але ми робимо все задля здоров’я та життя пацієнтів.
  • Що Ви можете побажати у день професійного свята своїм колегам?
  • Здоров’я, натхнення, трудових успіхів і боротися за збереження нашого медичного закладу за підтримки знам’янчан.

Наше видання вітає усіх отоларингологів Знам’янщини з професійним святом !

Ольга Полякова

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges