komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Вакцинація проти грипу чи можливо це нині у Знам’янці?

10.10.2017

У період спалахів застудних захворювань більшість лікується вже під час виникнення симптомів респіраторних інфекцій. Втім, є і ті, хто дослухається порад лікарів і проводить щеплення проти грипу щорічно. Чи можливо це зробити зараз у Знам’янці? 

Відповідно до отриманої інформації з ДП «Державний експертний центр МОЗ України» Міністерство охорони здоров’я інформує про наявність в Україні вакцин проти грипу штамового - складу, що відповідає епідсезону 2017-2018 років. Станом на 21 серпня 2017 року в Україні пройшла перереєстрацію штамового складу епідсезону 2017-2018 років вакцина «ВАКСІГРИП» СПЛІТ- ВАКЦИНА ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ ІНАКТИВОВАНА РІДКА, суспензія для ін’єкцій по 0,25 мл № 1, № 10 або № 20; по 0,5 мл № 1, № 10, № 20 або № 50 в попередньо заповнених шприцах з прикріпленою голкою; по 5 мл (10 доз) у флаконах № 1 або № 10, виробництва Санофі Пастер С.А., Франція, та «ІНФЛУВАК® (INFLUVAC.®)» ВАКЦИНА ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ, ПОВЕРХНЕВИЙ АНТИГЕН, ІНАКТИВОВАНА, суспензія для ін'єкцій по 0,5 мл у попередньо наповнених одноразових шприцах №1 або №10, виробництва Абботт Біолоджікалз Б.В. Нідерланди.(інформує http://uozkmr.kr.ua).

У площині сьогодення Знам’янки ситуація трохи інша – вакцини немає! Не має її ні в аптечних мережах, ні у лікарнях міста та району. Офіційна версія така, що вакцини поки що не має в Україні взагалі.

- Це не означає, що вона не появиться, - коментує головний лікар первинної ланки Знам’янської ЦРЛ Наталія Гречина, - минулого року вона теж зайшла в Україну запізно восени, але люди скористались можливістю проведення щеплень проти грипу. Наприклад, медперсонал лікарні практично весь пройшов щеплення проти грипу. У нас є працівники, які вже десяток років проходять таку процедуру – відгуки лише позитивні, адже навіть захворівши, респіраторні інфекції переносяться значно легше.

  • Поясніть, як правильно підготуватись до проведення щеплення проти грипу? Як відбувається сама процедура?
  • Щеплення проти грипу у нас проводяться у каб №29, на другому поверсі, але існує низка умов, щоб це зробити. По-перше, людина повинна бути здорова.  За умови, якщо Ви точно знаєте, що вакцина є у аптеці і Ви хочете її придбати, Вас має оглянути лікар і зробити медичний висновок, що ви не хворі. Потім, ви можете у кабінеті для щеплень взяти холодильний елемент і з ним піти до аптеки, щоб придбати вакцину. Це необхідно для того, щоб зберігався температурний режим препарату. Того ж  дня Ви можете і прищепитись.

Як показує статистика, чимало знам’янчан та мешканців Знам’янського району щороку проводять щеплення проти грипу, але, на жаль, поки що не існує масових щеплень для населення.

Після щеплення ефективний імунітет формується вже через 2-3 тижні, тривалість захисту становить 1 рік. Для забезпечення належного захисту проти грипу треба поновлювати щеплення кожного року.

Спілкуємось з лікарем-інфекціоністом Знам’янської ЦРЛ Світланою Тищенко дізнаємось, що осіб групи ризику в першу чергу входять: дорослі та діти з хронічними захворюваннями легеневої та серцево-судинної систем; особи віком понад 60 років; діти дошкільного віку, школярі та студенти; персонал медичних закладів; персонал дошкільних, шкільних, учбових закладів; працівники сфери послуг, транспорту, військові.

Оксана Вочишина

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges