komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Нові горизонти, нові вершини: туристично-краєзнавчі маршрути родини Корчагіних

5.12.2017

Валерія та Ольгу Корчагіних для знам’янчан не треба представляти, адже знають їх як лідерів багатьох організованих туристичних та краєзнавчих маршрутів на Знам’янщині та далеко за її межами. Днями подружжя взяло участь у цікавому семінарі-практикумі для керівників туристсько-краєзнавчих об’єднань, тренерів команд. 

Семінар керівників туристичних гуртків та керівників туристичних команд відбувся у неймовірно красивих місцях та в гарній компанії: Кропивницький,  Львів, Івано-Франківськ, Ворохта.

Розпочався практикум у обласному центрі, де учасники обговорювали стан, можливості та перспективи розвитку дитячо-юнацького туризму та краєзнавства області.

  • Шкода, що на сьогодні в Україні і зокрема на Кіровоградщині не існує програм, які б змалечку залучали діточок до туризму у своєму краї. Такі практики вже поширені в окремих областях, але не на державному рівні. – пояснює Ольга Корчагіна. – уявлення про те на якій території ти живеш, яка її природа, ландшафти має бути сформоване у дитини до періоду середньої школи. У нас все на ентузіазмі, тільки завдяки підтримці батьків, відділу освіти ми можемо дозволити собі організовувати окремі туристичні маршрути.

Учасники семінару до складу якого входили Ольга та Валерій побували і на західній Україні, зокрема у Ворохті, познайомились з досвідом сільських шкіл  у питання роботи туристсько-спортивних гуртків, також під час подорожі вони з екскурсіями відвідали Львів та Івано-Франківськ, познайомились з роботою колег в музеях, обговорили методичні аспекти, обмінялись досвідом.

Важливо, що повернувшись додому до Знам’янки, керівник дитячих туристичних команд Знам’янки Валерій Корчагін має нові наміри подорожувати і наступного року по новим туристичним маршрутам, вже є окремі ідеї: «У рамках практикуму ми два дні  були в горах, де опрацьовували маршрути по яких можна повести дітей для відпочинку та оздоровлення. Ми отримали багато цікавинок про ці нові маршрути, нові можливості. Вже навесні 2018 року плануємо дитячий похід по Кіровоградській області, та похід на катамаранах по річці Синюха. Традиційно ми візьмемо участь у кубку області з велосипедного туризму.

За підсумками семінару, ми тепер знайомі з ще декількома  маршрутами для дітей на околицях села Ворохта, сподіваємось, що разом з дітьми Знам’янки ми там побуваємо вже влітку 2018-го року.»

За підсумками семінару Ольгу та Валерія Корчагіних нагороджено Подяками управління освіти, молоді та спорту Кіровоградської ОДА, за сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток дитячого туризму у навчальних закладах області.

Оксана Войчишина

 Фото Валерія Корчагіна

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges