komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Заборона на купівлю молоко в населення: в уряді ухвалили рішення про відстрочення

13.01.2018

Рішення про заборону прийому молочної сировини від населення відкладуть як мінімум на півроку. 

Міністерство аграрної політики і продовольства за підтримки Національного органу стандартизації прийняло рішення відстрочити на півроку новий держстандарт якості молока, який повинен був вступити в чинності 1 січня 2018 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінагрополітики.

Нові правила, які, зокрема, встановлять більш жорсткі вимоги до якості молока, що купується у населення, почнуть діяти в липні нинішнього року. Незабаром Мінагрополітики обіцяє представити проект рішення про відстрочення для громадського обговорення.

У проекті пропонується обмежити використання молока другого сорту (домашнього) для виробництва харчових продуктів після 2-річного перехідного періоду. У той же час молоко від населення будуть і далі купувати для виробництва казеїну і кормів для тварин.

У Мінагрополітики вважають, що для підвищення якості молока другого сорту виробникам не доведеться нести істотних витрат. Наприклад, мова йде і дотриманні правил гігієни співробітників і тварин.

“Виробникам молока доцільно працювати над поліпшенням санітарно-гігієнічних умов праці. Молоко вищої якості коштує більше, ніж другого сорту, різниця в середньому досягає двох гривень і більше. А молоко-сировину вищої якості користується підвищеним попитом. Зараз його частка в структурі закупівлі становить 15, 5%, а рік тому – 13,8%. Більш того, саме молоко екстра-класу в цілому є базою для виробництва молочних продуктів, призначених на експорт », – заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства Україн Олена Ковальова.

https://hyser.com.ua

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges