komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ПІСЛЯ ЛІКАРНІ – НА РЕАБІЛІТАЦІЮ…

21.02.2018

Із 1 серпня 2017 року реформовано Фонди соціального страхування. Нині створено єдину структуру – Фонд Соціального Страхування. Ми вже звикли звертатися за путівками для оздоровлення під час відпусток. Очевидно, слово «путівка» в санаторій набрало іншого значення. Тепер відновлено реабілітаційне лікування… Що треба знати людям, які працюють, і, чого гріха таїти, не завжди дбають про своє здоров’я, не дуже – то знають і свої права?.. Запрошуємо до розмови начальника Знам`янського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Кіровоградській області Ігоря Крижановського. 

- Ігоре Борисовичу, що змінилося після реформування Фонду?

- Варто наголосити, що головним завданням  нашого відділення є реалізація державної політики у сферах соціального страхування від нещасного випадку  на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності, медичного страхування та забезпечення дотримання вимог чинного законодавства… на території міста Знам’янки, Знам’янського й Олександрівського районів. Напрямків діяльності у нас дуже багато, але одним із надважливих є лікувальна реабілітація. Із 1 січня 2018 року набрала чинності постанова (ФСС №39), яка регламентує порядок реабілітаційного лікування застрахованих  осіб. А це - люди, які працюють на виробництві, в установах та їхні неповнолітні діти; також учасники АТО, які були мобілізовані в зону бойових дій, і повернулися на своє попереднє місце роботи. Фонд працює в цьому напрямку за принципом «гроші ходять до  людей». Принагідно зазначу, що значно зменшився обсяг роботи, який доводилося виконувати медичним працівникам лікарень. Тепер - це  в функціях фахівців нашого відділення.

- Будь ласка, конкретніше… Якщо, скажімо, людина захворіла…

-…чи отримала травму і перебуває на лікуванні в стаціонарному закладі. І лікар вважає, що такому пацієнту необхідна лікувальна реабілітація, то цей висновок буде зафіксовано в історії хвороби.

- Чи цього достатньо?..

- Є лікувально-консультативна комісія, яка повідомляє, що пацієнту необхідна лікувальна реабілітація. Наш фахівець упродовж доби має відвідати хворого в лікарні, ознайомити його з умовами реабілітації. Якщо людина згодна на реабілітаційне лікування, надати їй перелік санаторно- курортних закладів, де є реабілітаційні відділення.  Вона пише заяву, яку необхідно впродовж доби передати в електронному вигляді у  вибраний заклад. Ми узгоджуємо з санаторно - курортним закладом дату заїзду, уклавши двосторонню угоду… І людина з гострого періоду лікування (лікар закриває лікарняний, скажімо, сьогодні, а вже завтра відкривають другий лікарняний), їде на реабілітацію…

- Хто сплачує за реабілітаційне лікування?

- Наше відділення: наразі 600 гривень добових на людину, або на дитину застрахованої особи, яка потребує реабілітації. Тобто дитина їде в супроводі одного з батьків. Супроводжуючій особі передбачено 420 гривень на проживання і харчування, а дитина повністю отримує все необхідне і втім числі реабілітаційне лікування. Після реабілітації людина повертається додому, і ми оплачуємо лікарняний, відкритий перед поїздкою.

Варто сказати, що учасники АТО, які повертаються з передової, мають право на лікування (в супроводі сім’ї: чоловік або дружина,  неповнолітні діти) за профілем медико - психологічної реабілітації. Вагітних жінок (з порушенням перебігу вагітності)  направляють у реабілітаційне  відділення безпосередньо жіночою консультацією. Тобто зроблено все, щоб люди дійсно могли після тяжких захворювань, оперативних втручань повністю відновити своє здоров’я, працювати та повноцінно жити. Нині  багато хто не знає своїх прав і можливостей. А  держава виділяє кошти   на відновлення їхнього здоров’я. Звертайтеся до нас.

Ольга Плєшкова                                                                                                                                                                                                                                                        

           

 

  

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges