komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Там, де вже буяє весна…

27.02.2018

Перебуваючи у тепличному господарстві ДП «Чорноліський лісгосп»,  вже можна повірити, що весна поспішає до нашого краю. Перші вісники гіацинти в горщиках та тюльпани наповнюють красою поки що тепличні приміщення, а зовсім скоро вони даруватимуть святкову радість у День жінок. 

Коли за вікном далеко за мінус, а тріскучий мороз не перестає випробовувати нас на стійкість до зими, у теплицях, де господарює інженер з лісових культур Олена Кирпа, тепло і дуже затишно.

  • Вперше цього року ми ризикнули і закупили 500 цибулинок тюльпанів, - розповідає Олена Кирпа, - тепер ось зрізаємо квіти і запаковуємо до холодильників, щоб зберегти на свято для всіх жінок у березні. На сьогодні у магазині «Лісовичок» кожен охочий може придбати таку красу – гіацинти - 48 грн. за горщик, а тюльпани під зріз – 21 грн.

У підприємстві ДП «Чорноліський лісгосп» вже сьогодні приймаються замовлення від організацій та колективів квітів на свято 8 Березня. Звертайтесь за тел. 7-50-23.

Користуючись нагодою, ми поблукали всіма куточками теплиць підприємства, а їх дві. У першій чекають на святкове пакування гіацинти та тюльпани, а зовсім поряд - троянди ніжним ароматом та цвітом загортають кожного у спогади про тепло та літо.

Дивиною своїх культур нас вразила друга теплиця: там у всій красі визрівають огірки та перець. Переконались, що на смак та аромат вони на скільки нагадали нам городину з власних присадибних ділянок, що не відрізнити. Олена Кирпа, яка доглядає за огірками та перцем пояснює: «Огірки ми напевно теж пізніше реалізуватимемо, подивимось на врожайність, а от перець  - ні, бо його дуже мало і ми вирощуємо сорт, який сам не запилюється, а спеціальних джмелів, котрі це роблять  у штучних тепличних умовах ми не маємо…»

Побачили ми у теплиці і листя салату, яке тягнеться до сонечка, у горщиках – кущики  полуниці, а окремий ряд кущів здивував так здивував –  банан Київський супер карлик.   Плодів цих не пальмових бананів ще не куштували ні працівники теплиць, ніхто інший. Декоративна квітка, яка відцвівши, створює суцвіття бананів ще тільки визріває, але надіє є, що таки колись вона дозріє і стане смачним ароматним фруктом.

Тож, для всіх у кого є бажання потурбуватись про подарунки на березневе свято для жінок, побачити красу троянд і відчути аромат справжніх огірків – їдьте до теплиць Чорноліського  лісгоспу, там вже буяє весна…

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges