komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Анастасія Домбровська: «Все можливе – головне БАЖАННЯ»

14.03.2018

Анастасія Домбровська, учениця 8 класу Знам’янської ЗШ І-ІІІ ст. ЗШ №6, має багаторічний досвід учнівського самоврядування: входила до шкільного парламенту, також була в попередній каденції міського парламенту – в комісії з питань культури та дозвілля. Також Анастасія входить до Обласного парламенту дітей і проходить навчання в Школі Лідерів, є членом  Знам’янського осередку Всеукраїнської  молодіжної громадської організації “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ), грає у ляльковому театрі Знам’янського Центру дитячої та юнацької творчості, активно бере участь у шкільних заходах, полюбляє робити різні вироби своїми руками. На думку Анастасії, щоб все встигати (гарно навчатися, вести активний спосіб життя), головне мати бажання, тоді будете мати і час, і наснагу, і сили. Тому і не дивно, що один із девізів голови міського парламенту дітей це така проста фраза: «Було б бажання!»

 

  • Настя, а що для тебе бути депутатом дитячого парламенту?
  • По-перше, це шлях самореалізації. По-друге, можливість реалізовувати власні ідеї і ділитися ними з однодумцями. По-третє, найголовніше - це можливість змінити наше місто на краще.
  • Ти пам’ятаєш той момент, коли тобі запропонували балотуватися на голову Міського парламенту дітей?
  • Так, добре пам’ятаю. Коли наш шкільний педагог-організатор запропонувала спробувати себе у якості голови, я навіть трохи злякалася. Це велика відповідальність. Я готувала передвиборчу програму, крім своєї автобіографії, презентувала ідеї власних проектів: конкурси «Творчий потенціал», «Найкращий учень року», багато екологічних проектів.

  • Ти вперше увійшла до складу обласного парламенту. Це новий рівень для тебе?
  • Я балотувалася на голову комісії з питань додаткової та загальної освіти. На жаль, моя кандидатура не пройшла, були більш досвідчені конкуренти. Взагалі мені дуже подобається. До складу обласного парламенту входять учні місцевих парламентів з усієї області, тому для мене це також новізнайомства та нові друзі.

  • Які заходи планує проводити міський парламент навесні?
  • Весною плануємо реалізувати екологічні проекти. Один з них, провести ЧистоFEST разом з громадською організацією «Всеукраїнський молодіжний рух «Let`sdoit, Ukraine». Проведення фесту вже буде вдруге, в тому році ми приєдналися до всеукраїнської ініціативи і прибирали наш ліс та територію Копанки. Вкінці навчального року також плануємо провести конкурсний захід серед закладів освіти міста, в якому учні матимуть змогу продемонструвати свій творчий потенціал в різних напрямках: фотомайстерність, образотворче мистецтво, декламування віршів тощо.

Колись Анастасія мріяла стати актрисою, але це було до парламенту, який змінив мрію на зовсім протилежну – стати юристом. Про цю професію дівчинка почала міркувати саме під час своєї парламентської діяльності. 

Наталка Хандусенко

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges