komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Тарифи, війна, здоров'я: що непокоїть українців найбільше

15.04.2018

Українців найбільше непокоїть зростання тарифів на комунальні послуги і війна. Цим схвильовані 29% і 28% громадян, відповідно. 

За результатами дослідження компанії Nielsen, крім комуналки і війни, українці занепокоєні зростанням вартості продуктів харчування, економікою та здоров'ям, пише "Інтерфакс".

У 26% українських споживачів не залишається вільних грошей після купівлі товарів першої необхідності. Ті, кому вдається зекономити, витрачають їх на одяг (37%), розваги поза домом (26%), заощаджують (29%).

Водночас за підсумками четвертого кварталу 2017 року індекс споживчої довіри українців досяг 61 пункту. Це на 3 пункти вище, ніж в третьому кварталі 2017-го. І на 9 пунктів вище, ніж в четвертому кварталі 2016-го.

"Споживачі стали сміливішими у витратах. Однак стали більш вимогливими у виборі товарів, послуг або брендів. З обмеженим бюджетом, споживачі хочуть вражень і позитивних емоцій від покупок. Інтернет допомагає їм зробити правильний вибір перед купівлею", – каже генеральний директора Nielsen в Україні та Білорусі Вайоса Діморагаса.

За результатами дослідження, у четвертому кварталі 2017-го абсолютна більшість українців (93%) продовжують вважати, що країна перебуває в стані кризи. 66% споживачів вважають, що країна не вийде з кризи у найближчі 12 місяців.

Індекс розраховується за трьома показниками: оцінка споживачами перспектив на ринку праці в найближчі 12 місяців, рівень фінансового благополуччя в найближчі 12 місяців, готовність витрачати гроші в даний момент.

В Україні у березні споживчі ціни зросли на 1,1%. З початку року - на 3,5%. За даними Держстату, базова інфляція у березні 2018 року, порівняно з попереднім місяцем, становила 1,4%. З початку року - 2,7%.

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges