komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Дашо, співай…

18.04.2018

Юну  Дашу Таран знають сотні земляків м. Знам’янка. Її голос, сильний і проникливий не можливо сплутати з кимось іншим, але в то й же час дівчина лишається дуже скромною. Під час розмови-інтерв’ю спокійно і без пафосу талановита знам’янчанка розповіла,  як вона поєднує у житті вокал і юриспруденцію, чому не закінчила музичну школу,  і як планує надалі розвивати свій талант… 

 Вчитель музики ЗШ №1 ім. Т. Шевченка Тетяна  Петренко помітила гарний голос маленької Даринки у другому класі, і наполегливо рекомендувала батькам віддати дитину до музичної школи. Першою піснею у виконанні Даші стала всім відома «Топ, топ топає малюк», саме тоді вона почула пророчі слова від Тетяни Олександрівни: «Дашо, співай!».

У 5-6 класі маленька дівчинка таки стала ученицею музичної школи ім. Лисенка, але з навчанням не склалося, і через 3 роки музична освіта закінчилась. Чому так? Відповідь проста – не було бажання.

  • Дашо, а коли ти взагалі співаєш? Ти формуєш свій репертуар?
  • Я співаю, коли попросять. Завжди готуюсь і тренуюсь вдома. У повсякденному житті музика зі мною з ранку до вечора. Ввімкнені колонки і всі навколо слухають те, що я люблю. Враховуючи те, що я студентка і живу з іншими дівчатами на квартирі, я можу собі дозволити слухати музику постійно, іноді навіть голосно (сміється).

У родині Таран особливих проявів талановитих співаків немає, втім дідусь Микола Миколайович Цимбаленко  та бабуся  Любов Василівна Цимбаленко з дитинства вчили маленьку онуку співати народних пісень «Ромашка біла», «Смуглянка».

  • Я ніколи не прагнула за будь-якої ціни бути співачкою і постійно виступати на сцені. Це не мої пріоритети, але я не відмовляю, якщо мене просять. От міський конкурс «Караоке» відкрив мене для загалу вперше, я там не стала переможцем, але мене впізнали і почули голос. У останньому «Караоке», яке було взимку 2017 року і організовували його члени ГО «ФРІ», я знову взяла участь і виграла його, але свою перемогу віддала Вікторії Валовій.

На сьогодні Даша Таран студентка юридичного факультету Кіровоградського інституту розвитку людини, вона мріє працювати в поліції, а не про велику сцену. Втім, є бажання, які в житті дівчини ще не здійснились: маючи дома піаніно багато років поспіль вона хоче мати гарну гітару і навчитись на ній грати, але все ніколи і це поки що тільки думки… Є ще одна нова історія музичного життя Даші: зовсім нещодавно вона розпочала співпрацю з одним з професійних музичних авторів, вже є певні напрацювання і наміри записати пісню у новому незвичному звучанні голосу.

  • Зараз дуже популярні на телебаченні шоу вокалістів. Серед них «Голос країни» , «Х фактор», «Караоке на майдані», ти фанат цих шоу? Чи хотіла б стати учасницею?
  • Спеціально я не слідкую за цими шоу по ТВ, але коли чую, критично оцінюю їх. Щодо своєї участі, я розумію, що маю значно слабший голос, ніж у багатьох виступаючих. У моєму житті було бажання взяти участь у зйомках «Караоке на майдані», навіть в Київ для цього їздила, але мені не пощастило, того дня не було зйомок ефіру. Знаю, що незабаром буде «Калиновий спів» у Кропивницькому, можливо, спробую свої сили.

Не зважаючи на те, що Даша Таран володіє сильним голосом, полюбляє співати, вона дуже спокійно міркує про це і у цьому врівноваженому голосу і характері чути сформовану людину, яка має життєві орієнтири і прагнення. Можливо, так і треба виважено підходити до всіх проявів людських талантів, тоді мудрість життя пізнається по-іншому. Ідеальних формул не існує, але у Даші вона є і вона дуже проста у двох словах: «Дашо, співай!».

 

Оксана Войчишина

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges