komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новини країни

ШІСТНАДЦЯТОГО ЛЮТОГО ПОПРОСІТЬ ЗДОРОВ’Я СВОЇМ ДІТЯМ ТА ЗАДОБРІТЬ ДОМОВОГО

Наше видання вже звикло до телефонних дзвінків та довгих розмов з бабусею Олею. Жінка – незвичайна: знається на народних традиціях та доволі часто ділиться з нашими читачами  ними. 16 лютого, за словами нашої консультантки – незвичайний день. Цього дня ми вшановуємо пам’ять  Ганні  та  Симеона.

Цікаво: День іменується  Симеона  і Ганні, які зустріли в Храмі немовля   Ісуса на сороковий день його народження. А отже збулося пророцтво ангела, який пообіцяв, що Симеон не вмре поки на власні очі не побачить дитини, яку народила Діва Марія.

Що треба робити в цей день розповідає бабуся Оля: «Усі жінки, які мають дітей, а особливо новонароджених,  повинні йти до церкви і прости здоров’я своїм дітям. Свічка, яка поставлена у цей день за здоров’я,  матиме у вогні подвійну силу молитви. Крім того, 16 лютого  вшановують домовика. У хаті чисто прибирають та ставлять віник на видному місті, щоб він був задоволений. Після обіду не метіть оселю, щоб домовий не сердився.  Слід прибрати і в сараях та у худоби, якщо ви її маєте. У цей день тато завжди чистив городній інвентар та починав його готувати до весни.»

Народні прикмети:

  1. Багато снігу у цей день - літо буде дощовим.
  2. Горобці 16 лютого голосно цвірінькають - весна настане дуже скоро. Якщо ж на Симеона йде сніг - літо буде дощовим і холодним, до весни ще далеко.
  3. Якщо не полагодити збрую в день 16 лютого - це призведе до неприємностей.
  4. Згідно з народними повір'ями, у цей день на стайню приходить домовик. Щоб нечиста сила не турбувала тварин, 16 лютого господар прив'язував до гриви кожного коня по батога і парі онуч, залишаючи їх на всю ніч. Вірили, що після цього домовик коней не чіпатиме.
  5. Намагалися задобрити домовика, залишаючи для нього 16 лютого горщик каші в кутку. Вважалося, що дух захопиться частуванням і не буде пустувати.
  6. Не можна в цей день брати гроші у борг і носити чорні речі - це прикмета, яка обіцяє неприємності.

 

http://supermg.com

Ольга Полякова  

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges