komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

"ДУЖЕ ПРОСТА ІСТОРІЯ" ВІД  ТЮГ «АПЕЛЬСИН» У ЗНАМ’ЯНЦІ

Цієї суботи на жителів нашого міста чекала ще одна подія, окрім святкувань кінця зими - приїзд з гастролями Театру юного глядача «Апельсин», із сусіднього міста Олександрія з виставою «Дуже проста історія». 

Дійсно,  історія спектаклю дуже проста і стара, як світ: вагітна  молода дівчина Даша від Олексія із неблагополучної родини. Тато Даші проти такого союзу і примушує доньку зробити аборт. Усе це розвивається на тлі  думок тварин: вагітної корівки, пса Пірата, півня, свинки та конячки Сестрички. Тварини переймаються долею ненародженої дитини більше, ніж тато дівчини. Досить часто у житті стається така ж банальна історія, яку привіз  «Апельсин» до Знам’янки.  Але, якщо в театрі ти лише глядач, то у житті можеш стати учасником подій. Мораль вистави: «Навіть тварини не вбивають своїх дітей..». Дуже просто про головне режисер театру Світлана Мозгова створила  надзвичайно  інтенсивну постановку, де події розгортаються щохвилинно і тримають глядача від самого початку до кінця. Сцени змінюються від комічних до трагічних та несуть глибокі наміри для формування моральності суспільства. Перехід  комічне-трагічне  допомагає сприймати виставу легко.

Що думають знамянчани?

Розповідає глядачка Вікторія: «Мені дуже сподобалася вистава. Режисерська робота тут на висоті. Крім того, сюжет такий, що примушує замислитись усіх. Особливість вистави у тому, що образи тварин створені дуже вміло. Розумієте, грати людям тварин  складно. У «Дуже простій історії» ці ролі були зіграні  дуже професійно. Сцени змінювалися інтенсивно, що тримало увагу глядача постійно. Усі образи вистави створені до дрібничок і продумані ідейно.».

Прямо у залі запитуємо Ольгу про її враження після перегляду: « Я – театрал.  Впевнено себе можу назвати таким словом. Дуже часто відвідую театри. За весь свій театральний досвід я визначила для себе один критерій, який  є беззаперечним показником цікавості вистави. Я називаю його своїми словами так: «Тільки початок і відразу кінець», тобто,  така вистава, яка спливає швидко і  занурює тебе у вир подій, як хвиля. «Дуже проста історія» підійшла під мій критерій. Неймовірно легка та високоморальна вистава. Світлані Мозговій вдалося зробити режисерську роботу на високому рівні. Актори, не дивлячись на те, що вони  аматори, грали дуже гарно. Особливо, хотілось би відзначити образ півня, він – неперевершений.»

Гастролі ТЮГ «Апельсин» відбулися завдяки меценату Андрію Кіману. Нашому виданню вдалося поговорити з благодійником і запитати його про те, чому   він  підтримує театр: «Знаю режисера Світлану  Мозгову два роки, знаю та ціную. Дуже талановита людина. Що вона робить? Вона живе театром, просто живе. Навіть діти ходять залюбки до театру, і актори народжуються на очах. Пані Світлана має вже два  випуски справді професійних молодих людей.  У кожну свою роботу вона вкладає душу,  згуртовуючи  людей, вона відчуває і проходить переживання кожною роллю, кожним персонажем, кожним актором. Чому  я допомагаю?  Бо я бачу як це проекціонується на дітей. Як вони із захватом грають, поспішають зі школи на репетиції, живуть цим театром.  Він став для них частиною життя, в той час, коли інша молодь сидить за компами, телефонами, соціальними  мережами,  вони живуть реальним життям.»

Ольга Полякова

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges