komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Чому у Знам'янці відзавтра проїзд по 5 грн.?

21.04.2017

Серед  багатьох питань засідання сесії міської ради сьогодні, 21 квітня, розглянули і звернення (подавач депутат Наталія Тишкевич) щодо скасування рішення виконкому про підвищення тарифу на проїзд у громадському транспорті до 5 грн.  Дискусії і обговорення цього питання тривало понад 2 години. У ній взяли участь депутати, голова Громадської ради Михайло Сурдул, керівник ПП "Орбіта", він же і депутат, Сергій Постика, представники колективу підприємства - надавача послуг, мешканці міста. 

Депутат Наталія Тишкевич наполягала терміново призупинити рішення виконкому, мотивуючи це багатьма факторами, серед яких: матеріальний стан населення міста, непрозора система обліку перевезень, зокрема пільговиків, і багато іншого.

З трибуни сесії голова Громадської ради Михайло Сурдул запевняв усіх присутніх, що готовий надати понад 680 підписів, зібраних у мешканців міста, зі зверненням не підвищувати вартість проїзду до 5 грн.

Втім, Сергій Постика мав свої аргументи і висловлював власні бачення обгрунтування тарифу, крім того,  представники колективу ПП "Орбіта" теж вголос заявляли, що обурені намірами скасувати рішення виконкому.

Слід зауважити, що до сесійної зали завітало чимало небайдужих знам'янчан, які виголошували відкрито протести ганебного, на їх думку, рішення виконкому. До оголошення перерви у роботі сесії о 12 годині дня депутатський корпус прийняв рішення щодо скасування рішення виконкому про вартість проїзду 5 грн.

Довідково  Згідно закону, рішення виконкому про збільшення тарифу до 5 грн.  набуває сили з моменту його друку у газеті міської ради, якою на сьогодні є "Знам'янські вісті". Як стало відомо, під час ранкового засідання сесії оголошення про таке рішення вже буде зверстане у завтрашньому номері 22.04.2017 року газети, номер віддано у друк.

Неочікувано і вражаюче для знам'янчан

Десятки дзвінків і звернень до видання KOMORA.INFO надійшло  сьогодні після 12 години дня, коли раптом усі - і пільгові, і звичайні рейси громадського транспорту було зупинено. На питання  пасажирів, чому автобуси не їдуть за маршрутами, відповіді були однаковими - сесія не проголосувала про підвищення тарифу, ми оголошуємо страйк!

Коментарі знам'янчан

Про складнощі  сьогоднішнього перевезення говорить знам’янчанка Валентина: «Після школи моя дитина не змогла дістатися додому. Простояла на зупинці довгий час і зателефонувала. Вимушені були викликати таксі, щоб забрати її додому.  Ніхто нас не попередив, що маршрутки не ходитимуть. Чесно кажучи, я трохи шокована, бо піклуюся про здоров’я своєї донечки, яка змерзла на зупинці. Щодо підвищення тарифу до 5 гривень, то я вважаю, що це  занадто.  Знам’янка – не Київ, щоб встановлювати таку цінову політику на громадський транспорт. Сервіс нашого перевезення – незадовільний, і не коштує скільки: маршрутки брудні, працівники у них можуть собі дозволити бути грубими, стан транспорту  страшний».

Говорить знам’янчанин Михайло: "Сьогодні пробув на зупинці майже півтори години. Я мав дістатися на роботу. У зв’язку з тим, що не ходили автобуси, добирався пішки і спізнився. Через декілька годин люди  їхатимуть з роботи додому, і що тоді робити, якщо треба, наприклад,  дістатися до сел. Знам’янка Друга, а коштів на таксі немає?..»

Говорить  Вікторія: «Сьогодні мій син не поїхав на важливі для нього додаткові уроки, бо не дочекався автобусу. Дитина простояла на зупинці майже годину. В мене тільки одне питання до перевізника: хто відшкодує вартість лікування, якщо моя дитина захворіє?!»

Ситуацію коментує Анастасія: «У зв’язку з відсутністю можливості  проїзду у транспорті я сьогодні втратила кошти. Я працюю сама на себе і чекала клієнтів, які не змогли дістатися до мого офісу. Чому наш перевізник створив такі незручності для усього міста? Перевізник, який підписав угоду і має виконувати усі її пункти, тобто доставити пасажирів, відповідно до розкладу і в певне місце?!»

Видання KOMORA.INFO відреагувало на усі звернення читачів - ми оголосили про страйк перевізника у залі засідань виконкому під час роботи депутатів після перерви на обід. Самого Сергія Миколайовича Постики на той момент у залі чомусь не було. Після особистого звернення міського голови Сергій Філіпенка телефоном до Сергія Постики та чергової перерви у роботі сесії керівник підприємства з трибуни сесії підтвердив страйк усіх водіїв і кондукторів, які відмовились надавати послуги знам'янчанам.

Це грубе порушення договору між перевізником ПП "Орбіта" та знам'янським міськвиконкомом начальник юридичного відділу Юрій Данільченко прокоментував так:"Це просто недопустимо, навіть, якщо підприємство забажає розірвати договір, 30 календарних днів після оголошення розірвання воно має надавати послуги в повному об'ємі  і перевозити пасажирів."

А завтра всі в автобусах готуйте 5 грн!!!

Перше пленарне засідання сесії закрите до вівторка, 9:00 ранку. Міський голова Сергій Філіпенко, коментуючи ситуацію для нашого інтернет-видання, зауважив, що на його думку - це все політика і піар, і найбільше він  хвилювався саме щодо  зупинення руху громадського транспорту, адже це недопустимо.

Після засідання сесії у кабінетах міської ради відбулося ще одне засідання, назвати його засіданням виконкому чи його робочої групи ми не можемо, адже не знаємо його офіційної назви, але після нього, спілкуючись телефоном та у диктофонному записі журналісти KOMORA.INFO дізнались від Сергія Постики (керівника ПП "Орбіта"), що відзавтра всі маршрути громадського транспорту  у м. Знам'янка будуть відновлені, але з вартістю проїзду у 5 грн.

Коментувати такі рішення і розвиток подій далі не просто можливо, а й потрібно! Чекайте на новини від KOMORA.INFO вже завтра.

P.S. На сайті Знам’янської міської ради знаходиться проект рішення «Про скасування рішення виконавчого комітету Знам’янської міської ради від 6 квітня 2017 року про встановлення тарифу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування м. Знам’янка», який потребує двадцятиденного оприлюднення, саме з цієї причини сьогодні було подано лише звернення. А вже на наступній сесії, 19 травня, цей проект буде розглянутий міською радою. Як говориться – це останній шанс! Для усіх небайдужих надаємо посилання на проект рішення для ознайомлення: Міська рада → Проекти рішень (дата публікації 14.04.2017) http://zn-rada.gov.ua/index/proekti_za_kviten/0-1837

Оксана Войчишина, Ольга Полякова, Наталка Хандусенко

 

 

 

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges