komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

У Центрального ринка Знам'янки новий господар. Що це значить для підприємців ринку?

20.07.2017

Порядок денний завтрашньої 36-ої сесії Знам’янської міської ради містить проект рішення про надання дозволу на виготовлення технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), для подальшого заключення договору оренди земельної ділянки, ТОВ «Знам`янський торгівельний комплекс «Відродження». За проектом рішення оренда передбачена терміном до 01.04.2042 року по вул. Василя Сухомлинського,19 для обслуговування ринку, загальною площею 16655,00 кв.м  із земель житлової та громадської забудови Знам`янської міської ради. Мова йде про Центральний ринок.

Перед тим як розглянути це питання на сесії, члени постійної комісії з питань землекористування та будівництва вирішили провести виїзне засідання, щоб дізнатися ставлення працюючих підприємців на території ринку, а їх всього 15, щодо надання в оренду земельної ділянки ТОВ «Знам`янський торгівельний комплекс «Відродження» на 25 років.

На виїзному засіданні, яке відбулося вчора, 19 липня, були присутні депутати (Юрій Майборода, Наталія Тишкевич, Роман Кондратьєв, Ігор Грінченко), начальник відділу земельних питань Знам`янського міськвиконкому Алла  Грицюк, головний спеціаліст відділу архітектури та містобудування Олександр Мостовий, головний спеціаліст з правових питань відділу забезпечення діяльності міської ради Віктор Приходько, представник ТОВ «Знам`янський торгівельний комплекс «Відродження» Тигран Хачатрян та 9 підприємців Центрального ринку. Усі разом намагалися дійти спільної думки щодо подальшої співпраці.

Що пропонує ТОВ «Знам`янський торгівельний комплекс «Відродження»?

Основними пріоритетними завданнями є: виконання ремонтних робіт в усіх приміщеннях, що знаходяться у власності ТОВ; створення комфортних туалетних приміщень; планується упорядкувати територію ринку (змінити паркан та звільнити проїжджу частину для вільного руху транспорту); забезпечити територію ринку вуличним освітленням та охороною; побудувати сучасний критий павільйон; надання спеціальних умов співпраці для пільгових категорій населення, зокрема для учасників АТО;  встановити режим роботи об’єктів торгівлі на ринку – 5 днів на тиждень. ТОВ «Знам`янський торгівельний комплекс «Відродження» зобов’язується забезпечити вільний доступ на територію ринку для тих підприємців, що мають приміщення у своїй власності.

Докладніше про плани присутнім пояснив представник ТОВ «Знам`янський торгівельний комплекс «Відродження», Тигран Хачатрян: «Плануємо знести існуючі конструкції і скласти план-схему ринку. Щоб не було хаотичної торгівлі, буде розподіл на відділи: м’ясний, овочевий, молочний тощо. Також буде збудована ангарного типу будівля під оптово-роздрібний склад будівельних матеріалів. У нас укладений договір з «Епіцентр» на поставку товару.»

Що хвилює підприємців, які багато років працюють на території Центрального ринку?

Підприємці, які мають приміщення на  території ринку  у своїй власності, вимагали, щоб ТОВ «Знам`янський торгівельний комплекс «Відродження» надало їм гарантію щодо можливості здійснення під’їзду до їх власності та вивантаження товарів, їх клієнти матимуть вільний доступ до об’єктів підприємниць діяльності. Також гарантію того, що там, де закінчується пожежний під’їзд біля їх власності, не будуть збудовані споруди, які заважатимуть їх підприємницькій діяльності.

У підприємців є побоювання, щоб не було «підводного каміння» в даній ситуації. Але Тигран Хачатрян запевнив присутніх: «Після виготовлення проектно-кошторисної документації, буде знову поданий проект рішення до міської ради на оренду землі. Перед цим, ми усі разом зберемося і обговоримо умови співпраці.»

У результаті виїзного засідання було прийнято рішення  внести до проекту рішення сесії доповнення приблизно наступного змісту: встановити земельний сервітут на право проїзду транспортних засобів підприємців, які мають власність на території ринку.

Наше видання повідомить, яке рішення приймуть депутати Знам’янської міської ради на сесії у п’ятницю 21 липня.

Наталка Хандусенко                               

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges