komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Загадковий пункт №1 у проекті рішення Знам’янського виконкому

23.02.2018

25 січня 2018 року юридичним відділом був оприлюднений проект рішення «Про надання статусу службової квартири №8 по вул. Чайковського,30». Вчора, під час засідання Знам’янського виконавчого комітету, було винесено це питання на розгляд, але з пропозицію включити пункт №1 в новій редакції, саме цей момент викликав сумнів серед деяких членів виконкому. Що ж пропонувалося змінити у пункті №1?

Рішенням Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області від   06 жовтня 2017  року визнано спадщину на житлову квартиру №8 по вул. Чайковського,30 в м. Знам’янка відумерлою та передано  цю житлову квартиру у власність територіальній громаді міста Знам’янка в особі Знам’янської міської ради. Рішенням Знам’янської міської ради від 15 грудня 2017 року №1224 було прийнято названу квартиру до комунальної власності міста та надано статус комунальної форми власності.

На адресу виконавчого комітету надійшов лист від Управління служби безпеки України в Кіровоградській області з проханням виділити однокімнатну квартиру у місті  Знам’янці та віднести її до числа службових житлових приміщень Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області. На засіданні житлової комісії виконавчого комітету Знам’янської міської ради  (протокол №1 від 10.01.2018року) вирішено рекомендувати виконавчому комітету Знам’янської міської ради прийняти рішення, яким надати статус службової квартири №8 по вул. Чайковського, 30  у м. Знам’янка.

Головний спеціаліст юридичного відділу Олена Буріко надала пояснення щодо надання статусу службового жилого приміщення: «Відповідно до Житлового кодексу України, службові жилі приміщення призначаються для заселення громадянами, які у зв’язку з характером їх трудових відносин повинні проживати за місцем роботи або поблизу від нього. Жиле приміщення включається до числа службових рішенням виконавчого комітету.»

Крім  того Олена Анатоліївна озвучила пункт №1 в новій редакції. Але перед цим, ознайомимо з варіантом, який був оприлюднений в тексті проекту рішення протягом майже місяця: «Надати житловій квартирі  №8 по вулиці Чайковській,30 в місті Знам’янка Кіровоградської області статус службової.» Варіант, якій запропонували саме на засіданні виконкому має наступний зміст: «Віднести до числа службових Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області однокімнатну упорядковану квартиру №8 загальною площею 29,2 кв. м на другому поверсі чотирьохповерхового будинку №30 по вул. Чайковського.»

Саме така відчутна різниця у змісті двох варіантів редакції пункту №1 викликала жваве обговорення між членами виконкому, під час яких було повідомлено: співробітник Управління СБУ перебуває на квартирному обліку Знам’янського виконавчого комітету як військовослужбовець СБУ з 10 липня 2009 року (у квітні 2015 року даною особою були надані документи учасника бойових дій в зоні АТО, тому його перевили в окремий список учасників бойових дій учасників АТО, де він перебуває першим в черзі), також має статус учасника бойових дій в Афганістані, його родина складається з 4 осіб (батьки, син та донька).

Зауважимо, що в пункті №3 даного проекту говориться: «Знам’янському комунальному підприємству «Знам’янське міськрайонне БТІ» (кер. Голова Л.О. ) внести зміни згідно п.1 даного рішення в особову справу квартири №8 по вул. Чайковського,30.»

Спочатку більшістю голосів членів виконкому (8 «за», 1 «проти» 2 «утрималися») було підтримано пункт №1 саме у другій, новій, редакції. Потім після обговорення щодо необхідності залишити просто статус квартири як «службової», без зазначення Управління СБУ, через те, що з часом там можуть жити, наприклад, лікарі, вирішили за процедурним рішенням повернутися до голосування. У результаті рішення було прийнято одноголосно з пунктом №1 у першій редакції:«Надати житловій квартирі  №8 по вулиці Чайковській,30 в місті Знам’янка Кіровоградської області статус службової.»

Наталка Хандусенко

 

 

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges