komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

У Знам’янському районі  розпочалась підготовка до безпечних жнив

5.07.2017

         На території Знам’янського району розпочалась зернозбиральна кампанія. Щоб жнива пройшли без втрат рятувальники наголошують на необхідності дотримання протипожежних заходів у місцях збирання, переробки й зберігання зернових. Найчастіше основними причинами виникнення пожеж під час жнивної кампанії є необережне поводження з вогнем, випалювання стерні, а також порушення правил експлуатації машин та агрегатів. 

        З метою попередження виникнення пожеж і загорянь на хлібних масивах рятувальниками  проводяться інформаційно-профілактичні заходи щодо забезпечення належного стану пожежної безпеки й підготовки сільгосппідприємств району.

        Так,  4 липня фахівці ДСНС Знам’янського МРВ  провели захід в одному із найбільших  сільгосппідприємств Знам’янського району ТОВ «Агрофірма «Хлібодар», а також  ТОВ «Каунас». Особливу увагу звернули на підготовку полів з ранніми зерновими культурами до жнив.                        У відповідності до вимог правил пожежної безпеки, поля мають бути обкошені та оборані. Обов'язкова наявність попереджувальних знаків щодо заборони паління і користування відкритим вогнем. Фахівці Служби порятунку перевірили також і стан утримання техніки та агрегатів, які задіяні на збиранні й транспортуванні врожаю.

       Рятувальники також наголосили, що в період збирання врожаю категорично забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях. У випадку, якщо лиха уникнути не вдалося й пожежа на хлібному масиві все-ж-таки виникла, негайно потрібно повідомити пожежно-рятувальну службу за номером "101" та приступити до оборювання осередку пожежі по периметру, щоб унеможливити поширення полум’я далі. До приїзду пожежних підрозділів необхідно намагатися самостійно ліквідувати пожежу наявними силами і засобами та пристосованою до гасіння технікою.

Шановні громадяни!

Знам’янський МРВ Управління ДСНС України у Кіровоградській області наголошує! У період збирання врожаю категорично забороняється:

- палити біля хлібних масивів;

- розкладати багаття на полях та поблизу них;

- спалювати стерню, післяжнивні залишки;

- полювати неподалік ланів;

- допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів;

- дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь;

- зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнаною первинними засобами пожежогасіння. Зокрема, вогнегасниками, лопатами та мітлами-хлопушками;

- обов'язкова наявність іскрогасників на тракторах.

Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі!

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges