komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Дорога на Яківці та тривалі суперечки щодо оренди ставу

15.09.2017

З колективним зверненням до голови Знам’янської РДА Олександра Лукашова завітали жителі Дмитрівської сільської ради. Ними було порушено питання щодо оренди ставка та відновлення дороги, яка веде до нього. 

Історія питання триває роками, а нові і нові оберти, які щороку виникають у стосунках сусідів і орендарів, набувають все цікавіших форм. З метою вивчення питань щодо неправомірного використання орендарем Коган Г.І. земель водного та лісового фонду на території Дмитрівської сільської ради, а саме в селі Гостинному, та обмеження прав загального водокористування, яке порушувалося неодноразово, спільним розпорядженням голів райдержадміністрації та районної ради від 26 лютого 2016 року    №43-р/20-гр була створена робоча група з питання належного використання даного водного об'єкту.  В червні робоча група здійснила виїзд на місце та зустрілася з мешканцями  с. Гостинне  та представником орендаря  водойми Коган Н.В..

Членам робочої групи та представникам громади  було надано для ознайомлення пакет документів, які підтверджують правомірність використання водного об’єкту.

Втім, як переконували мешканці Гостинного під час  прийому громадян (13 вересня), ситуація ніяк не змінюється: як не могли рибалки хоч би  на одну вудку рибалити на орендованій водоймі, так і далі не можуть, як не могли мати доступ до орендованого ставу, так і далі не мають…

В 2009 році Когану Г.І. було продовжено оренду водного об’єкту на  25 років, при цьому його дані були внесені до автоматизованої системи державного земельного кадастру, внаслідок чого зазначений водний об’єкт має чіткі виражені контури на відповідних картах. І тут законом ніяк не передбачено, що став(той же водний об’єкт) має бути недоступний для всіх інших людей.

На даний час Коган Г.І. орендує земельну ділянку водного фонду загальною площею 5,6134 га, в тому числі під ставками – 3,9261 га, під пасовищами – 1,32 га, під болотами – 0,3578 га та гідроспорудами – 0,0095 га на підставі договору оренди від 04 грудня 2012  року терміном дії до 27 червня 2031 року для рибогосподарських потреб.

Шукачі правди, а це ті ж сусіди орендаря, переконані, що став має бути  доступний для всіх, тому далі продовжуватимуть у всіх інших інстанціях добиватись правового вирішення питання.

Крім того, існує проблема перекриття дороги Яківці-Калинівка. Олександр Лукашов зауважив, що нині дорогу перегороджено вкопаним стовпом, і він  був на цьому місці особисто. Саме тому він вважає, що службовий транспорт (швидка медична допомога, пожежні) на дуже крутому схилі можуть у негоду опинитись внизу рівчака, тому логічно, якщо такі машини будуть доїжджати до Гостинного з боку курсування маршрутного автобусу, а не лісом. На думку мешканців Гостинного, які спілкувались з Олександром Лукашовим, це не так, і тією дорогою завжди їздили і мають їздити і надалі.

Підготувала Оксана Войчишина

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges