komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Правила дорожнього руху тепер у школах вивчають цікаво

20.09.2017

У загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів № 4 м. Знам’янка  закінчився тиждень знань правил дорожнього руху «Абетка безпеки на дорозі». У ході заходу для учнів  молодших та старших  класів було проведено вікторини, ігри та практичні заняття, під час яких діти вчилися дбати про збереження  свого  життя на дорозі, але у цікавій інтерактивній формі. Під керівництвом педагогів малеча  активно вивчала  та повторювала основи дорожнього руху, відпрацьовувала  навички безпеки перехожих та пасажирів.

Спілкуємося із заступником директора з виховної роботи навчального закладу Оленою Соколовою:


«Дуже важливо проводити такі тижні  знань правил дорожнього руху  у навчальному закладі.  Під час заходів діти дізнаються, як поводити себе на дорозі: безпечно її  переходити, повторювати та вивчати дорожні знаки, надавати першу медичну допомогу.  Такі навички їм потрібні для збереження їхнього життя і здоров’я. Загалом години спілкування, вікторини, тренінгові заняття пройшли у всіх 20-ти класах школи, охоплено близько 405 учнів.»


 

Найбільш цікавим таке спілкування стало для учнів других класів.  Учитель Олена Шульга провела  урок у 2-Б класі  «Правила дорожнього руху». Діти залюбки відгадували загадки, грали у гру «Світлофор», пригадали правила дорожнього руху, попереджувальні, забороняючі і дозволяючі знаки. Учні виконали завдання:  намалювали знак дорожнього руху та пояснили його призначення.Учні 2-А класу під час години спілкування з елементами тренінгу «Будь обережним на дорозі!» вчилися розрізняти правильні та неправильні дії перехожих та водіїв у різних ситуаціях,переходити дорогу у відповідних місцях, розрізняти знаки та діяти  відповідно до них.Така форма роботи – досить цікава дітям і дає їм певні знання.  Наталія Шастін зі своїми третьокласниками навчалися у «Школі пішохода», де  моделювали небезпечні ситуації на дорозі, шукали з них виходи та пояснювали причини.Для учнів старших класів вивчення ПДР стало більш цікавішим. Їх навчали правил керування мопедом та велосипедом  і засвоєнню дорожніх знаків.

Говорить одна із учасниць заходу, учениця школи Єлизавета:


«Я розумію, що знати правила дорожнього руху  дуже важливо. Крім того, якщо ти орієнтуєшся у дорожніх знаках, то це може стати у нагоді у дорослому житті, коли вирішиш отримувати посвідчення водія. Під час цього тижня я почерпнула для себе багато корисної інформації.»

 


Ольга Полякова

Фото з офіційного сайту навчального закладу

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges