komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

 Культурна гордість Знам`янщини: святковий концерт в Палаці культури

11.11.2017

10 листопада  у Знам’янці відбувся святковий театралізований концерт «Ярмарок талантів» з нагоди відзначення  40-річчя Палацу культури та до Дня працівників культури і аматорів народного мистецтва. 

До заходу  були залучені:  народний хор локомотивного депо Знам`янки «Джерело» (керівник Вікторія Кулик), зразковий танцювальний колектив  «Веселка» та  дитячий танцювальний колектив "Топотушки" (керівник Тетяна Часник), народний аматорський ансамбль української пісні і танцю «Барвінок» (керівник Заслужений працівник культури України Євдокія Мельниченко), неодноразовий переможець обласного огляду-конкурсу "Театральна весна Кіровоградщини" - театр-студія "Діалог" (керівник Світлана Бойко), колектив викладачів дитячої музичної школи ім. М. Лисенка (директор Сергій Івасенко), дипломант і лауреат всеукраїнських конкурсів Світлана Свірідова, колектив бального танцю "Грація" (керівник Володимир Кондратюк), колектив бального танцю "Фурор Данс" (керівники Аліна Вустілка та Євген Суботін), також невеличкою родзинкою свята  була виставка  робіт умільців  міської асоціації народних майстрів міста та самодіяльних художників "Промінь", де  вони демонстрували свої вироби: картини, вишиті рушники, ляльки та  дерев’яні поробки.

 

 


Говоримо з організатором заходу начальником  відділу культури та туризму  Світланою Бабаєвою: «Палац культури нашого міста – це колиска культури Знам’янщини. Саме з нього починають свою творчість велика кількість мешканців. Тут вони розвиваються, а тепер вже можуть і продемонструвати свої таланти на сцені. Взагалі 2017 рік – рік ювілеїв, у цьому році відмітили свої ювілеї: 25 років - народний аматорський ансамбль української пісні і танцю «Барвінок», 25 років - зразковий танцювальний колектив "ВЕСЕЛКА", 25 років - хор"ВЕТЕРАН", 10 років - колектив бального танцю "ГРАЦІЯ" і ВІА "РЕТРО". У День працівників культури ми вирішили об’єднати святкові події і зробити загальне свято для знам’янчан. Звісно, у день професійного свята наші працівники працювали, але  із задоволенням. Концерт пройшов легко та вдався на усі сто відсотків, бо  перед ним були безсонні ночі репетицій.  Такі заходи у нашому місті треба організовувати, щоб відроджувати культурні традиції  і дарувати людям позитивні емоції.»

 


Також своїми враженнями після візиту на свято з нашим виданням ділиться знам`янчанка Олена:

 - Як Ви сприйняли концерт?

- Почуття неперевершені: легкість, наснага, дуже сподобалось, неймовірна атмосфера.

 - Що вам найбільше сподобалось?

- Мене вразив  танок з хустками. Коли я побачила ці українські хустки, відразу перед очима виник  образ мами, її руки, плечі. На очі  навернулися  сльози, тому що я дуже сумую за мамою.  Загалом концерт  був чудовим. Дякую організаторам за такі приємні хвилини.  


 

 

У день свого професійного свята працівники культури міста  Світлана Бойко, Наталія Альошина, Вікторія Кравченко були відзначені подяками від Департаменту  культури та культурної спадщини Кіровоградської ОДА за особистий внесок у розвиток культури. Раїсу Айвазовську нагородили  подякою  як учасника обласного конкурсу «Духовні скарби Кіровоградщини».  Відзнаку міської ради отримала і культорганізатор міського Палацу культури Вікторія Петрашова.  Грамотою Знам’янської міської ради був відзначений Палац культури за 40-річну плідну працю. Окрім того, під час заходу було вручено сертифікат на 65 тисяч гривень на придбання нового проектору за кошти міського бюджету.

Як бачимо, Знам`янка -  місто талановитих  людей, які розвиваються на високому рівні та мають багато здобутків. Очевидно,  що колективи вкладали частинку своєї душі у  кожен виступ.  Саме тому захід вразив глядачів.

Аліна  Козініна

 

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges