komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Владислав Ларіонов:«Ми надаємо допомогу усім, хто її потребує»(Частина I)

22.11.2017

Сфера роботи Знам’янського МРВ управління ДСНС  для більшості людей асоціюється з пожежогасінням, втім це далеко не так. Тільки 2017-го року зі слів начальника Знам’янського МРВ управління ДСНС України у Кіровоградській обл. Владислава Ларіонова по оцінювальним показникам оперативно-службової діяльності за підсумками  9 місяців 2017 року ми посіли третє місце з 21 району Кіровоградської області. 

З початку року за сигналом «Тривога» підрозділ виїжджав 136 разів, з них:

- на пожежі - 86; (місто-30, район-56 ( 2 травм.; 2 загиблих)

- на ідентифікацію вибухонебезпечних предметів часів Другої Світової війни – 8 разів; (місто -3, район-5)

-  дорожньо-транспортні пригоди – 2 рази ( район - 3 травмованих)

-  на буксирування автомобілів – 7 разів; (місто- 1, район-6)

- відкривання дверей – 11 разів (місто)

- розпилювання та прибирання аварійних дерев – 5 разів (місто)

- надання допомоги населенню з відкачки води з колодязя – 1 раз; (місто)

- на надання допомоги по рятуванню тварин – 10  разів; (місто-9, район-1)

- діставання тіла загиблого з водоймища -4 рази ( місто-1, район-3)

- діставання тіла загиблого з колодязя – 1 раз (смт.Знам-2).

 - З яких причин, частіше за все, виникають пожежі?

- Найбільш поширені причини пожеж - необережне  поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації опалення, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок.

 - Чи трапляються випадки знаходження боєприпасів? Якщо так, то що необхідно робити при такій знахідці?

- Так. З початку поточного року  на території Знам’янського району та міста Знам’янка було 8 випадків виявлення застарілих вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни та знешкоджено 469 вибухонебезпечних предметів.  При знаходженні предметів, що навіть нагадують боєприпаси, необхідно не чіпати їх руками. Помітити місце будь-яким чином (встромити палицю біля місця знаходження предмета, покласти біля нього хустинку чи повісити папір на гілці дерева поряд), негайно повідомити про знахідку пожежно-рятувальну службу за номером  «101» чи органи поліції «102», вказати місце знаходження цього предмету.

- Які заходи вживаються рятувальниками аби знизити показники виникнення надзвичайним ситуаціям у нашому місті?

 - Аби знизити надзвичайні ситуації, наші співробітники проводять широку профілактичну та інформаційно-роз’яснювальну роботу не тільки в засобах масової інформації, але й серед громадян і місцевого населення. Постійно проводимо рейди разом з лісниками, поліцейськими та органами влади (відповідно до пори року)  по житловому сектору, на водоймах, в лісі та на об’єктах  з масовим перебуванням людей. Особливу увагу привертаємо навчанню дітей, адже вони є наше майбутнє, тому знання потрібно закладати змалечку. Спільно з відділом освіти  проводимо Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності в дошкільних і навчальних  закладах. Крім того, наші фахівці постійно проводять  акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» із залученням спеціальної та пожежно-рятувальної техніки. У ході цих акцій в ігровій та розважальній формі дітям нагадують основні правила безпеки та дії при виникненні різних надзвичайних ситуацій. До того ж, у місті та районі кожного року проводиться фестиваль Дружин юних пожежних. На базі підрозділу з початку року проведено понад 135 екскурсій, діти ознайомилися з аварійно-рятувальною технікою, з особовим складом, та пізнали для себе багато нового.

Продовження читайте 23 листопада

Оксана Войчишина

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges