komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Ісландські друзі з подарунками для малечі Знам’янщини

6.01.2018

Вже доброю традицією у передріздвяні дні діти Знам’янщини отримують подарунки від ісландських друзів з громадської молодіжної християнської організації KFUM-KFUK (УМСА Ісландії). Таку приємну місію започаткував для найменших настоятель храму преподобного Максима Сповідника Олександрійської  єпархії УПЦ с. Суботці протоієрей Євгеній Жабковський. 

Дев’ятеро волонтерів громадської молодіжної християнської організації KFUM-KFUK (УМСА Ісландії) на чолі з Інгіборгою Валгірсдотір вчора привітали 25 діток м. Знам’янка (серед них діти загиблих в АТО віськовослужбовців, діти-сироти, позбавлені батьківського піклування. Не менше уваги отримали дітки і Знам’янського району: 48 хлопчиків та дівчаток, які виховуються в прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу з сіл Плоске, Новороманівки, Володимирівки, Богданівки, Петрового та Дмитрівки.

Про місію громадської молодіжної християнської організації KFUM-KFUK (УМСА Ісландії) цього року нам розповіла волонтерка з Ісландії Інгіборга Валгірсдотір:

  • Розкажіть більше, що це за організація УМСА Ісландії?
  • Це молодіжна організація, яка влаштовує дитячі табори, ми пропагуємо християнську віру не тільки у нас в країні, а й в цілому в світі. Крім того, у нас є окремий щорічний проект «Різдво в коробці». Він передбачає, що ісландці адресно готують подарунки діткам з України і при цьому враховують стать, вік, тобто дуже ретельно орієнтуються для кого буде направлено подарунок.

Цього року наша місія не змінна, але ми привезли ще більше подарунків у коробках, а як ми повернемось додому, ми обов’язково прозвітуємо у фото, що ви передали всі різдвяні дарунки українським дітям. Вперше до Вас приїхала молодь, адже вони виявили бажання показати ісландським і українським людям свою небайдужість.

Ця співпраця існує тільки з Україною, завдяки вже понад 14-річній дружбі з Євгеном Жабковським, який дуже вболіває за цей проект. Ми не долучаємо до цього проекту керівництво України, це все здійснюється  завдяки дружнім стосункам і добру.

Приємні посмішки і слова вдячності  від малечі Знам’янщини лунали на адресу ісландських друзів, діти одразу відкривали коробки і щиро раділи їх змісту: цукеркам, іграшкам, гарним речам.

На жаль, але такий добрий проект в Україні має і зворотній бік. Як розповів нам настоятель храму преподобного Максима Сповідника Олександрійської  єпархії УПЦ с. Суботці протоієрей Євгеній Жабковський щороку переправити  такі різдвяні подарунки через українську митницю дуже складно: «Цей проект діє з 2004 року, а на Знам’янщині 7-8 років. Ми спілкуємось з службою у справах дітей, які надають усі необхідні відомості про дітей. На митниці в Україні перевіряється не тільки вміст коробок, а й адресність: кому, в яке село, в яку родину буде передана та чи та коробка. Така ретельність і контроль унеможливлює робити такі різдвяні приємності у лікарнях та дитячих будинках безадресно.»

Оксана Войчишина

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges