komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

МАРШРУТНІ ІСТОРІЇ.  ПОКАРАННЯ ЗА БЕЗКОШТОВНИЙ ПРОЇЗД?... НЕ У НАШОМУ МІСТІ

16.03.2018

Наше видання продовжує тему маршрутних історій. Вчора у міському  автобусі № 2 зчинилася сварка між пасажиром  і кондуктором. Чоловік увійшов до транспорту на зупинці   біля школи-інтернат і відмовився платити, мотивуючи це тим, що він має право на безкоштовний проїзд, бо пред’явив посвідчення (пенсійне посвідчення у непільговому маршруті).

Зчинилася сварка  і чоловік почав погрожувати кондуктору: «Я не буду платити за проїзд! Я маю посвідчення! Взагалі, я зараз зателефоную своїм друзям з прокуратури і ти вилетиш завтра з роботи!».

Що у такому випадку говорить закон?

Статтею 135 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачені наступні розміри штрафів: «Безквитковий проїзд пасажира, в тому числі проїзд без реєстрації або компостування проїзного документа, а так само провезення без квитка дитини віком від семи до шістнадцяти років:

у поїздах приміського, місцевого або дальнього сполучення -

тягне за собою накладення штрафу в десятикратному розмірі від вартості проїзду;

в міському транспорті -

тягне за собою накладення штрафу в двадцятикратному розмірі від вартості проїзду.»

Тією ж статтею передбачено, що протокол про адміністративне порушення у такому випадку не складається. Тобто,  штраф може взяти сам кондуктор автобусу, видавши відповідну квитанцію. Щодо  поведінки пасажира, то у випадку його відмови сплати штраф,  його мають доставити до органів поліції.

 Що маємо у нашому випадку?

 Оскільки рейс був не пільговим, то пасажир  повинен був сплати за  проїзд або заплатити штраф.  Але закони не для знам’янчан. Зупиняти рейс і доставити правопорушника до поліції водій не міг, оскільки рейс був ранковим і багато хто вже поспішав на роботу. Чоловік просто проїхав безкоштовно до  кінцевої зупинки. Доки ми самі так себе поводитимо та ігноруватимемо закони України і правила, які існують, то до покращення та порядку у місті це не приведе.

 

Ольга Полякова

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges